News

Subiecte Geografie Bacalaureat 2020. Avem subiectele! Ce au avut de rezolvat elevii. Update

25.06.2020 | 11:28
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020 Avem subiectele Ce au avut de rezolvat elevii Update
ADVERTISEMENT

Examenul Bacalaureat 2020 este în plină desfășurare în aceste zile. Miercuri, 24 iunie, a avut loc examenul de Geografie, pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din profilurile și specializările din filiera vocațională. 

Examenul a început la ora 09:00, iar timpul destinat lucrării scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile au în dotare camere funcționale de supraveghere și video.

ADVERTISEMENT

Pentru a promova examenul, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții: Recunoașterea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Bacalaureat 2020. Ce subiecte au picat la Geografie

UPDATE ORA 11.15: Iată subiectele pe care absolvenţii de clasa a XII-a le-au primit la Geografie:

Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag.1
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag.1
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag.2
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag.2
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag.3
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag. 3
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag.4
Subiecte Geografie Bacalaureat 2020, pag.4

Elevii aflați în izolare sau confirmați cu COVID-19 vor susține BAC-ul în sesiunea specială care va începe pe data de 6 iulie. La proba de limba și literatura română au fost prezenți luni 134.831 de candidaţi, iar 3.643 au absentat, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

ADVERTISEMENT

Un singur candidat a avut temperatura de peste 37,3 grade Celsius, iar acesta va susține examenul în sesiunea specială. Totodată, 46 de candidați s-au aflat în carantină/izolare și alți cinci au fost spitalizați.

Probleme de fraudă încă din prima zi: 85 de candidați au fost eliminați

Au fost câteva probleme și în ceea ce privește tentativele de fraudare a examenului încă din prima zi. Elevii care au încercat să trișeze au fost eliminați din examen și nu vor avea dreptul să dea BAC-ul în următoarele două sesiuni:

ADVERTISEMENT

“Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 85 de candidaţi. Drept consecinţă, aceştia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat”, anunţă MEC.

Primele rezultate la BAC 2020 vor fi afișate marți, 30 iunie, până la ora 12:00, iar contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic în 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 19:00, și pe data de 1 iulie, în intervalul 08:00 – 12:00.

ADVERTISEMENT

Rezultatele finale de la BAC 2020 se vor anunța pe 5 iulie

La depunerea contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației se poate modifica, după caz, nota inițială prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, pe data de 5 iulie.

Sesiunea specială a BAC 2020 va fi organizată pentru elevii afectați de pandemia COVID-19, care nu au putut participa la prima sesiune de examene. Astfel, între 29 iunie și 3 iulie 2020 se vor putea înscrie candidații, iar pe data de 6 iulie 2020, sesiunea specială debutează cu proba la Limba și Literatura Română.

Sesiunea specială se ține între 6 și 10 iulie

Pe 7 iulie se va susține proba obligatorie a profilului, pe 8 iulie proba la alegere a profilului și a specializării, iar pe 9 iulie va avea loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. Rezultatele la sesiunea specială BAC 2020 se vor da pe data de 10 iulie până la ora 12:00.

Pe data de 10 iulie, între 14:00 și 19:00 se vor putea depune contestațiile, în timp ce rezultatele finale vor fi afișate pe data de 12 iulie.

Ce subiecte au picat la Geografie în 2019

Peste 150 de mii de elevi au susținut joi examenul de Bacalaureat la proba scrisă la alegere a profilului și a specializării, adică proba E.d). Unii dintre absolvenți au ales să susțină examen la Geografie.

Iată, AICI, ce subiecte au avut de rezolvat elevii care au dat examen la disciplina Geografie în 2019.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion...
Wizz Air pregăteşte zboruri către o destinaţie populară din Asia. Biletele de avion ar putea costa sub 100 de euro
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
CREȘTE valoarea TICHETELOR de MASĂ! Legea e APROBATĂ
CREȘTE valoarea TICHETELOR de MASĂ! Legea e APROBATĂ
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
PRO TV, cifre uluitoare după meci. Audiență fără precedent la România - Ucraina
PRO TV, cifre uluitoare după meci. Audiență fără precedent la România - Ucraina
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au...
Orașul din România distrus complet de Ceaușescu. Zeci de mii de locuințe au fost demolate