News

Subiecte Matematică Bacalaureat 2020. Ce le-a picat elevilor. Update

24.06.2020 | 12:35
Subiecte Matematica Bacalaureat 2020 Ce lea picat elevilor Update
Pe edu.ro vor fi publicate subiectele probei de matematică, precum și barierele de corectare. Sursa foto: captură foto
ADVERTISEMENT

Miercuri, 24 iunie, este programată cea de-a doua probă a examenului de bacalaureat, iar pe elevii care au absolvit licee cu profil real îi așteaptă o testare la matematică. Chiar dacă vor trebui să facă față unor condiții speciale din cauza pandemiei de coronavirus, tinerii nu au de gând să se dea bătuți.

Update ora 10:44. Au apărut subiectele la Matematică pentru profilele Tehnologic, Matematică-informatică şi Ştiinţele Naturii.

ADVERTISEMENT

VEZI AICI SUBIECTELE la MATEMATICA M2:

Subiecte la Matematică, M2
Subiecte la Matematică, M2

VEZI AICI SUBIECTELE la MATEMATICĂ M1:

Subiecte matematică M1
Subiecte la Matematică, M1, pagina 1
Subiecte la Matematică, M1, pagina 2
Subiecte la Matematică, M1, pagina 2

VEZI AICI SUBIECTELE la MATEMATICĂ M3:

Subiecte la Matematică, M3
Subiecte la Matematică, M3

VEZI AICI SUBIECTELE la MATEMATICĂ – Pedagogic

Update ora 10:30. Pentru rezolvarea subiectelor la Matematică Bacalureat 2020, elevii vor folosi doar cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru desene vor utiliza creion de culoare neagră, conform edupedu.ro.

Update ora 10:00. Mai sunt două ore în care elevii pot rezolva subiectele la Matematică. Aceştia se pot verifica conform baremului ce va fi publicat pe edu.ro în jurul orei 15:00.

ADVERTISEMENT

Update ora 09:00. Au început emoțiile. Elevii au primit subiectele la matematică, iar în scurt timp Fanatik va publica ce au auvut de rezolvat acești.

Promit că se vor conforma noilor reguli și vor face tot ce le stă în putință pentru a obține o medie cât mai bună și pentru a intra cu dreptul în mediul universitar, noua etapă a formării lor educaționale. Dintre cei 155.500 de tineri care s-au înscris la prima sesiune din 2020, 32.000 provin din seriile precedente.

ADVERTISEMENT

La fel ca în cazul Evaluărilor Naționale, rezultatele vor fi disponibile doar în format electronic. Fiecare dintre candidați va primi un cod unic și doar acesta va fi tipărit pe liste, împreună cu nota și media, fără nume și prenume, având în vedere că părinții au refuzat prelucrarea datelor personale ale copiilor.

Ce subiecte au picat la proba de matematică

Pentru ca subiectele să nu îi ia „pe nepregătite”, Ministerul Educației a dat publicității o serie de modele cu cerințe asemănătoare celor pe care elevii vor trebui să le rezolve în ziua examenului propriu-zis. Acestea sunt disponibile pentru descărcare pe edu.ro, site-ul oficial al insitituției conduse de Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, la câteva ore după testarea la matematică, subiectele vor fi publicate alături de baremul de corectare în funcție de care profesorii trebuie să corecteze lucrările scrise. Astfel, tinerii își vor putea calcula punctajul pentru a afla ce notă au obținut.

La fel ca în cazul Evaluărilor Naționale, rezultatele vor fi disponibile doar în format electronic. Fiecare dintre candidați va primi un cod unic și doar acesta va fi tipărit pe liste, împreună cu nota și media, fără nume și prenume, având în vedere că părinții au refuzat prelucrarea datelor personale ale copiilor.

Bacalaureat 2020. Stabilirea rezultatelor finale

Sesiunea curentă a Bacalaureatului se încheie joi, 25 iunie, cu proba la alegere în funcție de profilul și specilizarea urmate. Mai concret, candidații au posibilitatea de a opta între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, în cazul în care au absolvit un liceu cu profil real, în vreme ce umaniștii vor avea de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

După evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru fiecare dintre cadidații înscriși la prima sesiune de Bacalaureat. Pentru cei care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de Bacalaureat pentru candidaţii care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

Ce subiecte au picat la Matematică în 2019 la Bacalaureat

Și în 2019, conform metodologiei de examinare elaborată de Ministerul Educației, subiectele care au picat la matematică au fost diferite, în funcţie de profilul pe care l-au urmat la liceu elevii. Au fost variante pentru mate-info, ştiinţele naturii, tehnologic şi pedagogic.

  • Subiecte MATEMATICĂ BAC 2019, MATE INFO
  • Subiecte MATEMATICĂ BAC 2019, PEDAGOGIC
  • Subiecte MATEMATICĂ BAC 2019, TEHNOLOGIC
  • Subiecte MATEMATICĂ BAC 2019, ȘTIINȚELE NATURII
ADVERTISEMENT