News

Bacalaureat 2020. Va avea loc o sesiune specială a examenului, în iulie. Ce elevi vor participa. Ludovic Orban și-a dat acordul. Update

01.06.2020 | 21:03
Bacalaureat 2020 Va avea loc o sesiune speciala a examenului in iulie Ce elevi vor participa Ludovic Orban sia dat acordul Update
ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020. Autoritățile anunță o sesiune specială a examenului elevilor din clasa a XII-a, ea fiind programată a avea loc cel mai probabil în startul lunii iulie.

UPDATE, 1 iunie, ora 21:03: Premierul Ludovic Orban și-a dat acordul cu privire la o a doua sesiune a Bacalaureatului dedicată elevilor care nu pot luat parte, din motive medicale, la cea din 22 iunie.

ADVERTISEMENT

”Am avut o discuție cu Ministrul Educației și mi-am dat acordul ca, pentru copiii care sunt bolnavi, care nu pot da examenul în primă fază, care sunt în spital, să se facă o sesiune specială.

Din punctul meu de vedere e ok. Dacă Ministerul Educației cu Ministerul Sănătății au căzut la un acord, mi se pare o idee foarte bună. Mi-am dat și acordul.”, a spus Premierul la Digi24.

ADVERTISEMENT

Bacalaureat 2020. Va avea loc o sesiune specială a examenului, în iulie. Ce elevi vor participa

Știre inițială: 1 iunie, 20:54.

Examenul de Bacalaureat 2020 ar putea avea, pe lângă sesiunea clasică din toamnă, una specială, în startul lunii iulie, adică la scurt timp după prima sesiune, programată a începe pe 22 iunie.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta a spus, luni, că o a doua sesiune a examenului de Bacalaureat ar putea fi organizată la începutul lunii iulie pentru elevii care, din motive de sănătate, nu se pot prezenta la probele care debutează la finele lunii iunie.

ADVERTISEMENT

Ministrul a declarat că s-a renunțat la ideea inițială care indica faptul că acești elevi cu probleme medicale vor fi chemați să dea sesiunea din toamnă a Bacalaureatului, odată cu cei care au picat examenul în sesiunea de vară.

Iată dialogul dintre ministrul Tătaru și jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Europa FM, unde se anunță data sesiuni speciale: 6 iulie:

ADVERTISEMENT

”Ministrul Nelu Tătaru: Exact la acest lucru ne gândeam și discutam acum ca propunere, să fie pe 6 iulie a doua sesiune de Bacalaureat.

Cristian Tudor Popescu: Și dedicată celor care nu au putu intra pe 22 iunie, din motive medicale…

Ministrul Nelu Tătaru: Da! Mergem spre acest program. Dacă nu azi, mâine o să-l anunțăm… Anunțul îl va face, de fapt, ministerul Educației. Și-n privința Evaluării Naționale rămân 15 iunie și 29 iunie.”

Anunțul lui Nelu Tătaru vine la scurt timp după ce reprezentanții elevilor le-au cerut autorităților să găsească o soluție, astfel încât și cei care au febră în ziua examenului să poată da Bacalaureatul, fie separat, într-o sală izolată, fie pe 29 iunie, odată cu a doua sesiune a Evaluării Naționale.

Evaluarea Națională, sesiune specială în 29 iunie

Inițial s-a decis ca examenul de Evaluare Națională 2020 să aibă o a doua sesiune. Aceasta va fi una specială și va fi dedicată numai pentru copiii care la sesiunea din 15 iunie nu vor putea participa, din motive medicale, a anunțat chiar președintele Klaus Iohannis, în urma unei ședințe cu membrii Guvernului din 28 mai.

ADVERTISEMENT