Ministerul Educației a publicat subiectele și baremul pentru proba de matematică. Cele 4 variante, alături de baremul fiecăruia în parte, pot fi descărcate mai jos:
Subiecte Bacalaureat 2021 matematică – matematică-informatică
Barem Bacalaureat 2021 matematică – matematică-informatică
Subiecte Bacalaureat 2021 matematică – științele naturii
Barem Bacalaureat 2021 matematică – științele naturii
Subiecte Bacalaureat 2021 matematică – filiera tehnologică
Barem Bacalaureat 2021 matematică – filiera tehnologică
Ioana Sicrieru, profesor de matematică, a rezolvat exclusiv pentru FANATIK subiectele la matematică, BAC 2021, filiera tehnologică
Examenul de Bacalaureat 2021 a continuat marți, 29 iunie, cu proba scrisă la matematică. Iată AICI ce subiecte au primit elevii.
Candidații au avut la dispoziție 180 de minute (trei ore) pentru a rezolva subiectele.
Subiectele și baremele vor fi făcute publice de Ministerul Educației după ora 15:00
FANATIK vă prezintă baremul de corectare la proba de matematică din prima sesiune a Bacalaureatului 2021 de îndată ce va fi afișat pe pagina Ministerului Educației.
La fel ca la proba de limba română, și subiectele la matematică diferă în funcție de profilul și specializarea pe care le-au urmat elevii în liceu.
Absolvenții de liceu nu au voie să intre în sala de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe și orice alte elemente asemănătoare. Elevii sunt obligați să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare, care este stabilită de comisia de bacalaureat.
Elevii care refuză să depoziteze aceste obiecte nu sunt primiți în examen.
Lista obiectelor interzise în sala de examen: manuale, cărți, dicționare, culegeri, memoratoare, notițe, însemnări, rezumate, ciorne, lucrări ale altor candidați, telefoane mobile, căști audio, orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.
Candidaților la Bacalaureat le este interzis să vorbească între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor sau pentru comunicare.
Candidații care încalcă regulile sunt dați afară din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele interzise, indiferent dacă acestea au fost introduse de ei sau de alți elevi sau profesori.
Elevii care au încercat să fraudeze examenul nu mai pot sa participe la probele următoare ale Bacalaureatului.
Sălile de examen vor fi supravegheate cu camere video și audio, la fel și sălile în care se descarcă și se multiplică subiectele. După fiecare examen scris din cadrul Bacalaureatului, comisiile de BAC verifică, prin sondaj, înregistrările audio-video din sălile de examen.
Candidații vor folosi numai hârtia distribuită de asistenți.
Mai mult, elevii nu au voie să își treacă numele pe lucrare, în afara colțului care se sigilează. Înscrierea numelui candidatului pe foile tipizate, în afara rubricii care se sigilează, precum și orice alte semne distinctive, care ar permite identificarea lucrării, atrag după sine anularea lucrării scrise respective.
Elevii pot părăsi sala de examen doar după o oră și jumătate de la distribuirea subiectelor. Timpul efectiv de lucru va fi de trei ore.
La fel ca anul trecut, în primul an al pandemiei, probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale de la examenul de Bacalaureat se echivalează și în acest an. Vor exista două sesiuni de bacalaureat – în vară și în toamnă.
Elevii au avut la dispoziție teste de antrenament pentru fiecare dintre cele trei materii pentru probele scrise. Testele de antrenament pot fi consultate pe site-ul Centrului de Examinare și Evaluare.