News

Bacalaureat 2021. Subiectele la Chimie, publicate de edu.ro

Examenul de Bacalaureat ediția de promoție 2021 continuă cu proba la alegere. Îți vom prezenta mai jos ce subiecte au picat la Chimie.
30.06.2021 | 13:13
Bacalaureat 2021 Subiectele la Chimie publicate de eduro
Bacalaureat 2021: subiecte la Chimie. Foto: edupedu.ro
ADVERTISEMENT
30-06-2021
12:18

Subiectele complete la chimie organică și anorganică

Subiectele de la Bacalaureat 2021 la chimie organică:

Subiectele la chimie anorganică de la Bacalaureat 2021:

30-06-2021
10:14

Au apărut subiectele la Chimie la Bac 2021

Proba scrisă la chimie s-a încheiat, iar subiectele de la Bacalaureat, din 2021, sunt următoarele:

30-06-2021
06:00

A început proba la chimie la Bac 2021!

A sosit ora 9:00, iar asta înseamnă că elevii care sunt la profil real și au ales să susțină examenul la chimie au primit subiectele și au început lucrul.

Aceștia vor avea la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele pe care le-au primit.

FANATIK te va ține la curent cu subiectele de anul acesta și le va publica imediat ce apar.

30-06-2021
04:35

Subiectele și baremul la chimie de la Bacalaureat 2021

Mii de absolvenți de clasa a XII-a susțin miercuri, 30 iunie, ultima probă, cea la alegere a profilului de la Bacalaureat 2021. Printre opțiuni se află și examenul de la proba de chimie.

Subiectele la chimie la BAC 2021 vor fi publicate pe FANATIK, alături de baremul de corectare, imediat ce vor fi publicate și pe Edu.ro, la ora 15:00.

Examenul de Bacalaureat din 2021 continuă, miercuri, cu proba la Chimie. Elevii au primit subiectele pentru această probă la alegere.

Cei care nu au dat examenul la Chimie au putut opta între alte discipline precum Logică și argumentare, Psihologie, Geografie, Sociologie, Economie, Fizică, Informatică, Filosofie și Biologie.

ADVERTISEMENT

Subiectele de la Chimie sunt împărțite în chimie organică și chimie anorganică. Mai jos aveți două din modelele de subiect de la simularea din 24 martie 2021.

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au picat la Chimie

La fiecare subiect există două sub-subiecte, notate cu litere. Subiectul I este un test grilă la punctul A, iar la punctul B elevii trebuie să spună dacă enunțurile prezentate sunt adevărate (A) sau false (F).

ADVERTISEMENT

Subiectul al II-lea este puțin mai complicat. Liceenii trebuie să aplice anumite formule învățate și să explice reacții chimice bazându-se pe informațiile studiate la școală.

Cel mai dificil subiect este al III-lea. Aici elevii au de rezolvat adevărate probleme de chimie și de precizat o serie de lucruri despre anumiți compuși chimici (proprietăți, modul în care interacționează cu alte elemente chimice etc).

ADVERTISEMENT

Ce puncte au subiectele

Ca punctare, la subiectul I, dacă răspund corect încercuind varianta bună de răspuns ori precizarea dacă enunțul este fals sau adevărat, se dau cele mai multe puncte. Elevii pot obține 40 de puncte din start.

Subiectul al II-lea valorează 25 de puncte, iar subiectul al treilea tot 25. Ca la orice altă probă scrisă, se acordă 10 puncte din oficiu.

ADVERTISEMENT

Proba la chimie este ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat. Rezultatele testării vor fi afișate pe 5 iulie, zi în care după ora 12:00 elevii vor putea contesta lucrările. VEZI AICI cum arată un model cu subiectele de la Chimie.

Regulile de la Bac

Examenul maturității se susține respectând anumite reguli. Elevii in clasă în intervalul 07:30 – 08:30. Accesul se face întotdeauna pe baza actului de identitate.

În sala de testare nu se poate intra cu altceva în afară de pix și eventual o sticlă cu apă. Rucsacurile, poșetele și orice alte obiecte vor fi lăsat într-un loc special, departe de masa de lucru.

Sunt interzise cărțile, dicționarele, memoratoarele, notițele, rezumatele, ciornele sau însemnările. Interzise sunt și telefoanele mobile, căștile sau orice alt mijloc electronic de calcul sau de comunicare, deci nici ceasurile inteligente nu pot fi folosite.

„Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului. Eliminarea se produce indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu”, transmite Ministerul Educației în broșura privind regulile susținerii examenului de Bacalaureat.

Dată fiind pandemia de coronavirus, regulilor obișnuite de la examenul de Bacalaureat li s-au adăugat câteva în plus. Mesele și scaunele sunt așezate în așa fel în sală încât să existe o distanță de cel puțin un metru atât în față, în spate cât și lateral.

Fiecare elev care intră în sala de examen va primi, la solicitare, o mască de protecție și poate să ceară una și la plecare. Sălile de examen sunt dotate și cu dezinfectanți.

Centrele de examen beneficiază și de personal medical, astfel încât dacă unui elev i se face rău sau prezintă anumite simptome dubioase să fie consultat imediat.

ADVERTISEMENT