FANATIK vă prezintă subiectele pe care elevii le-au avut de rezolvat la geografie: Subiecte geografie
FANATIK vă prezintă ce subiecte au avut de rezolvat elevii la geografie, a treia probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării.
La ora 9:00 a început examenul de la cea de a treia probă a Bacalaureatului, cea la alegere a profilului.
Elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele.
Examenul de Bacalaureat 2021 se încheie miercuri, 30 iunie, cu ultima probă, cea la alegere a profilului.
Pentru elevii de la profilul uman, profilul servicii și filiera vocațională, una din probele la alegere este Geografia.
Subiectele și baremul la geografie la BAC 2021 vor fi publicate pe FANATIK, imediat ce vor fi publicate și pe Edu.ro.
După emoțiile din zilele anterioare, de la proba la limba română și de la cele obligatorii în funcție de profil, elevii răsuflă ceva mai ușurați astăzi.
În data de 30 iunie are loc proba la geografie, pe care elevii ce au urmat cursuri la profiluri umane au putut să o aleagă.
FANATIK vă va prezenta în timp real subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii anul acesta.
Este de așteptat ca varianta de anul acesta să nu fie una foarte dificilă. Subiectele au fost pregătite în funcție de programa pe care Ministerul Educației a transmis-o la începutul anului școlar care a ajuns la final în urmă cu câteva zile.
Baremul de corectare va fi disponibil ceva mai târziu decât subiectele. Așa cum am fost obișnuiți și în anii trecuți, atât la Bac, cât și la Evaluarea Națională, baremele cu rezolvările corecte vor fi publicate de către Ministerul Educației începând cu ora 15:00, iar FANATIK vă va ține la curent și cu acestea, imediat ce vor fi disponibile.
Din păcate, cifrele cu privire la Bacalaureat nu sunt cele mai bune în 2021, iar asta chiar dinainte de publicarea rezultatelor. Doar două treimi dintre elevii eligibili s-au înscris la Bacalaureat în 2021, informația provenind chiar de la ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Acesta spune că dificultățile întâmpinate au fost mari, astfel că din 173.000 de elevi care au terminat acum clasele a XII-a și a XIII-ea, doar 114.000 s-au și înscris pentru a susține examenul maturității.
Examenul de Bacalaureat începe la ora 09:00, iar elevii care susțin examenele vor putea intra în săli între orele 08:00 și 08:30.
Pentru a redacta lucrările, aceștia vor avea la dispoziție trei ore începând din momentul în care primesc subiectele. Înainte de asta, însă, cu toții vor trebui să completeze fișele cu datele personale, conform indicațiilor date de către profesorii supraveghetori.
Așa cum se întâmplă încă de acum un deceniu, elevii care susțin examenul de Bacalaureat vor fi supravegheați video și audio, prin intermediul camerelor instalate în fiecare sală de examen. Astfel, devine evident faptul că tentativele de fraudă și frauda vor fi pedepsite prin eliminarea din examen și prin notarea lucrării cu nota 1.