News

Bacalaureat 2022: care au fost județele fruntașe. Sorin Cîmpeanu, despre rezultate: ”Cele mai bune din ultimii 10 ani”

În cadrul unei conferințe de presă, Sorin Cîmpeanu a mai subliniat că spre deosebire de alți ani, subiectele de la examenul național de Bacalaureat au fost foarte bine compuse în 2022.
27.06.2022 | 10:04
Bacalaureat 2022 care au fost judetele fruntase Sorin Cimpeanu despre rezultate Cele mai bune din ultimii 10 ani
Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, mulțumit de rezultatele de la examenul de Bacalaureat 2022. Foto: facebook.com/SorinMCimpeanu
ADVERTISEMENT

Mai mult, ministrul educației a subliniat că este mulțumit de rezultatele înregistrate în sesiunea de vară a Bacalaureatului, despre care crede că sunt ”printre cele mai bune din ultimii ani”.

În ce județe au fost cele mai bune rezultate la Bacalaureat

Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj, Iași și Galați. Bucureștiul a avut o rata de promovare peste medie, dar nu în top. Ilfov, Giurgiu și Călărași au fost județele cu cea mai mică rată de promovare. Toate cele trei județe au avut un număr mic de candidați, circa 1.000.

ADVERTISEMENT

Rata de promovare în mediul rural a fost de 69,2 %. În mediul urban, rata de promovabilitate a fost 82,7%. Au fost 30 de note de 10 în București, iar în acest top urmează județele Prahova, Galați, Vâlcea, Cluj și Iași.

În județele Alba, Brașov, Argeș, Timiș, Călărași și Tulcea nu a fost nicio medie de 10. Evaluarea digitală s-a desfășurat foarte bine în județul Călărași. Subiectele au fost corect concepute. Nu există posibilitatea de a compara cu anii precedenți.

ADVERTISEMENT

Au fost subiecte concepute pentru a se obține notele 5 și 6, subiecte concepute pentru 7 și 8, dar și subiecte mai grele, pentru notele 9 și 10.

Cele mai bune rezultate la Bac din ultimii 10 ani

Apreciez rezultatele ca fiind bune. Sunt cele mai bune din ultimii 10 ani. Rezultatele se datorează și simplificării materiei. De anul viitor, programa va fi simplificată și vom avea conținuturi complete pentru clasele a XI si a XII-a”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

La nivel național, rata de promovare a fost de 73,3%. Conform edupedu.ro, rata de promovare din Cluj a fost de 85,1%. La Iași a fost 81,7%, la Galați 81,6%, iar la Brăila 81,3%. Bucureștiul este pe locul 5 în topul ratei de promovare de la Bacalaureat, cu 77,4%. Mai departe puteți urmări declarațiile integrale ale ministrului educației.

În acest an, la sesiunea de vară a Bacalaureatului s-au înscris 126.454 de absolvenți de liceu, dintre care 111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare.

ADVERTISEMENT

Amintim că notele elevilor sunt anonimizate pentru al treilea an la rând. Astfel, la această sesiune de Bac, fiecare candidat trebuie să introducă în platforma bacalaureat.edu.ro codul primit de la școală. Asta va face pentru a vedea notele pe care le-a obținut atât la probele scrise, cât și la cele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale.

ADVERTISEMENT