News

Bacalaureat 2024. Un nou scandal legat de subiecte, cerințele la matematică și istorie au apărut în spațiul public în timpul examenului

Un nou scandal la Bacalaureat 2024, după ce subiecte de la probele scrise de matematică și istorie au apărut în spațiul public în timpul examenului.
02.07.2024 | 11:33
Bacalaureat 2024 Un nou scandal legat de subiecte cerintele la matematica si istorie au aparut in spatiul public in timpul examenului
Bacalaureat 2024: subiecte de la matematică și istorie, apărute în spațiul public în timpul examenului. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Scandal cu repetiție la examenul de Bacalaureat 2024, după ce și marți, 2 iulie, subiecte de la matematică și istorie s-au scurs în spațiul public chiar în timp ce elevii dădeau probele.

Bacalaureat 2024: subiecte de la matematică și istorie, apărute în spațiul public în timpul examenului

Marți, 2 iulie, cei peste 125.000 de elevi din țară înscriși la examenul de Bacalaureat 2024 au revenit în bănci pentru proba obligatorie a profilului. Au fost susținute testări la matematică și istorie.

ADVERTISEMENT

În ciuda apelului făcut de Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare, subiectele la probele scrise de matematică și istorie au ajuns din nou pe site-urile de socializare.

Din informațiile celor de la Edupedu.ro, se pare că fotografiile provin din Constanța și București. Acest lucru se poate observa scris pe câteva foi, deși s-a încercat ștergerea numelui locației.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, la prima probă scrisă, cea de limba și literatura română, subiectele s-au scurs din cel puțin două centre de examen, unul din Gorj și altul din Sălaj, la scurt timp de la primirea subiectelor de către elevi.

Dosar penal după ce subiectele de la română au apărut în spațiul public, la Gorj

Luni, poliţiştii din Gorj au întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. S-a întâmplat asta după ce în mediul online au apărut subiectele de la prima probă scrisă a Bacalaureatului.

ADVERTISEMENT

IPJ Gorj anunță că poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 9.20, în timpul susţinerii examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina Limba şi literatura română, în mediul online au apărut imagini în care sunt prezentate subiectele examenului.

Se pare că acestea au plecat de la centrul de examinare organizat în cadrul Colegiului Tehnologic “Ion Mincu”, din localitate. Un elev este suspectat că a făcut poze la foile de examen.

ADVERTISEMENT

Astfel, a fost pus în aplicare un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta şi luarea măsurilor legale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ADVERTISEMENT
Tags: