News

Bacalaureat si Evaluare Naţională 2020. Când ar putea avea loc examenele. Anunțul Ministrului Educației despre materia pentru examene. Ce se întâmplă cu programa din semestrul 2

07.04.2020 | 14:52
Bacalaureat si Evaluare Nationala 2020 Cand ar putea avea loc examenele Anuntul Ministrului Educatiei despre materia pentru examene Ce se intampla cu programa din semestrul 2
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că examenul de bacalaureat și evaluarea națională din 2020 ar putea avea loc în luna iulie, în funcție de data încetării stării de urgență.

Bacalaureatul și evaluarea națională 2020, cu mai puțină materie

Monica Anisie a precizat că dată reluării cursurilor în învățământ depinde de modul în care va evolua epidemia de coronavirus și de deciziile care vor fi luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

ADVERTISEMENT

În contextul informațiilor deținute până acum, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență. În funcție de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale evaluării naționale și ale examenului  de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie”, a declarat ministrul Educației, într-o conferință de presă.

În urma consultării cu partenerii educaționali din domeniu – sindicate, asociații ale elevilor și studenților și structurile asociative din domeniul universitar – s-a decis ca programa pentru aceste examene să nu includă materia din semestrul II ale claselor a VIII-a și a XII-a. Decizia este motivată de faptul că pentru comunități importante este dificil accesul la tehnologia care să permită participarea la cursurile online.

ADVERTISEMENT

Bacalaureatul determină calendarul examenelor din universități

Totodată, Monica Anisie a anunțat că, prin ordin de ministru, a anulat simulările examenelor naționale, evaluările pentru clasele 2, 4 și 6 precum și olimpiadele și concursurile școlară. De asemenea, nici sesiunea de bacalaureat pentru olimpici nu va mai avea loc.

Mediile elevilor vor putea fi încheiate cu numai două note, la care se adaugă nota din teză, la disciplinele unde cazul. Subiectele pentru teză vor putea fi selectate doar din materia predată până pe 11 martie 2020, data la care au fost întrerupte cursurile.

ADVERTISEMENT

În ce privește mediul universitar, ministrul a anunțat că o mare parte din cursuri s-au susținut online fiind însă necesară recuperarea activităților care necesită activități de laborator sau proiecte. ”Activitățile care impun interacțiunea față în față vor fi recuperate modular, intensiv”, a precizat Anisie.

Admiterea în facultăți va fi stabilită în funcție de perioada în care vor avea loc examentul de bacalaureat. De asemenea, admiterile pentru masterat și doctorat vor fi programate după data examenului de licență.

ADVERTISEMENT