News

Bacalaureat 2022 toamnă. Barem la istorie și rezolvarea subiectelor

Bacalaureat 2022 toamnă. Miercuri, 17 august 2022, absolvenții de liceu au avut emoții pentru examenele la Istorie și Matematică, cele două probe obligatorii ale profilului (proba E c - proba scrisă).
17.08.2022 | 08:00
Bacalaureat 2022 toamna Barem la istorie si rezolvarea subiectelor
Bacalaureat 2022 toamnă. Barem la istorie și rezolvarea subiectelor. Foto: canva.com
ADVERTISEMENT
17-08-2022
12:50

Barem istorie - Bacalaureat 2022 sesiunea toamnă

Ministerul Educației a publicat baremul și rezolvarea subiectului primit de elevii de la uman pentru examenul la istorie.

BAREM Istorie by Fanatik.ro on Scribd

Bacalaureat 2022 toamnă. Amintim că a doua sesiune a examenului național de Bacalaureat a început de marți, 16 august 2022, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pentru cei care nu sunt foarte familiarizați cu subiectul, trebuie spus că la această sesiune de toamnă s-au prezentat peste 25% dintre elevii care nu au promovat în sesiunea de vară, programată în luna iulie.

Subiecte istorie Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă

De asemenea, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor participa și acei elevi care din diferite motive nu au putut să obțină nota de trecere în anii trecuți. Este foarte interesant de văzut câți absolvenți de liceu se vor prezenta acum la examene, având în vedere că la prima sesiune s-au înscris 126.454 de elevi.

ADVERTISEMENT

Despre acest număr ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că este cel mai mic de participanți la Bacalaureat înregistrat după Revoluție. Practic, conform datelor centralizate și puse la dispoziție de Ministerul Educației, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2022 s-a estimat că vor participa 40.000 de elevi.

În ceea ce privește numărul celor care au susținut sesiunea de vară a Bacalaureatului, trebuie reliefat că dintre cei 126.454, au promovat puțin peste 89.000. Asta a însemnat o rată de promovare de 73,3%.

ADVERTISEMENT

Revenind la subiectul principal al acestui articol – subiecte istorie Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă – amintim că vă puteți forma o ideea despre subiectele de la Istorie accesând link-ul disponibil pe subiecte.edu.ro.

Barem subiecte istorie Bac 2022

Conform informațiilor transmise deja de reprezentanții Ministerului Educației, fiecare elev a aflat că trebuie să obțină minimum nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6.

ADVERTISEMENT

Pentru a fi mai pregătiți decât în trecut, absolvenții de liceu au putut exersa pentru proba la Istorie folosind aceleași teste de antrenament care au fost valabile în anii 2021 și 2022. Mai simplu spus, subalternii lui Sorin Cîmpeanu au transmis elevilor că programa de examen a rămas aceeași.

S-a luat această decizie tocmai pentru au complica situația celor care își doresc să promoveze în sfârșit examenul național de Bacalaureat. Amintim că în vară, cei care au susținut examenul la Istorie au primit un subiect despre perioada comunistă.

ADVERTISEMENT

Al doilea subiect a fost despre istoria modernă. În ceea privește al treilea subiect al probei scrise la istorie de la Bac – considerat și cel mai dificil dintre toate –, absolvenții au avut de redactat un eseu despre evoluția spațiului românesc în secolul al XIX-lea și în primele câteva zeci de ani ale secolului al XX-lea.

Revenind la subiectul amintit mai sus în subtitlu – barem subiecte istorie Bac 2022 -, precizăm că vă puteți forma o idee accesând link-ul disponibil pe subiecte.edu.ro.

Calendar complet pentru Bac 2022, toamnă

În paralel cu examenul la istorie, are loc și proba scrisă la matematică din sesiunea de Bacalaureat 2022 toamnă. După probele scrise susținute în această zi urmează o probă scrisă la alegere, specifică profilului și specializării – proba E.d), la 18 august. O zi mai târziu, pe 19 august 2022, vor avea emoții absolvenții care vor susține proba scrisă la limba și literatura maternă – proba E.b).

La 22 și 23 august este programată evaluarea competenței lingvistice și de comunicare orală în Limba română – Proba A. Ulterior, la 24 august, vor fi evaluate competențele lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B.

La rândul lor, competențele digitale – proba D vor fi evaluate la data de 25 august 2022. În continuare, zilele de 26 și 29 august 2022 au fost rezervate pentru evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C.

Emoțiile vor crește în intensitate la 31 august, zi în care urmează afișarea rezultatelor la probele scrise. Asta se va face până la ora 12:00. Cei care vor dori să depună contestații o pot face între orele 12:00 și 18:00.

La începutul lunii septembrie, pe 1 și 2, profesorii vor rezolva contestațiile elevilor care s-au simțit nedreptățiți. În sfârșit, la data de 3 septembrie urmează afișarea rezultatelor finale.

ADVERTISEMENT