Sport

Backa Topola a cheltuit mai mult pe transferuri decât FCSB! „Roș-albaștrii” au însă un lot de trei ori mai valoros

16.09.2020 | 10:10
Backa Topola a cheltuit mai mult pe transferuri decat FCSB Rosalbastrii au insa un lot de trei ori mai valoros
ADVERTISEMENT

Probabil pentru majoritatea microbiștilor din România, sârbii de la Backa Topola sunt o mare enigmă, echipa care a terminat sezonul trecut pe locul patru în Serbia fiind de altfel și la prima participare în cupele europene.

Backa Topola nu a început prea bine campionatul și are trei înfrângeri în primele trei etape, dar faptul că a jucat deja șapte meciuri poate fi un avantaj important pentru necunoscuții din Serbia.

ADVERTISEMENT

În ultima etapă, fostul jucător al FCSB, Marko Momcilovic, a câștigat chiar acasă la Backa Topola cu echipa sa, Radnicki Nis, scor 1-3, iar adversara de joi a „roș-albaștrilor” e abia pe locul 12, cu 8 puncte din 21 posibile.

FCSB vs. Backa Topola. Comparație trident ofensiv

FANATIK încearcă să facă o analiză a loturilor celor două cluburi, pentru a putea înțelege mai bine cine este această echipă total necunoscută, dar care dacă este luată în serios de FCSB, poate produce surpriza, mai ales că se joacă într-o singură manșă.

ADVERTISEMENT

Deși diferențele între loturile celor două echipe sunt uriașe, cel mai echilibrat compartiment este cel de atac, unde sârbii au trei fotbaliști interesanți: golgheterul Nenad Lucic, Vladimir Siladji și Dejan Milicevic, evaluați împreună la aproximativ 4 milioane de euro, în timp ce tridentul ofensiv al FCSB, format din Man-Coman-Tănase, perlele de export ale lui Gigi Becali, valorează aproximativ 13 milioane de euro, doar Dennis Man singur valorează 5 milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Însă, cota de piață nu joacă pe teren, iar Nenad Lucic (28 de ani) este cel mai în formă jucător al sârbilor, fiind golgheterul echipei cu șase goluri marcate în șapte meciuri. El a debutat la juniorii lui Partizan Belgrad, când a făcut parte și din loturile naționalelor de juniori ale Serbiei, pentru care a jucat 22 de meciuri și a înscris 11 goluri, în timp atacanți precum Sergiu Buș, Alexandru Buziuc sau Adrian Petre sunt departe de forma pe care ar trebui să o arate și au strâns împreună doar șase meciuri fără să înscrie măcar un gol.

ADVERTISEMENT

Cel mai în formă jucător al FCSB este Dennis Man, care a înscris două goluri în primele trei etape ale campionatului și la echipa echipa națională de tineret. La capitolul pase decisive, mijlocașul stânga Djuro Zec e cel mai bun pasator din lotul celor două echipe, cu trei pase de gol, față de două cât are Dennis Man.

Backa Topola a cheltuit mai mulți bani pentru transferuri decât FCSB

Situație hilară în care a ajuns echipa lui Gigi Becali, după ce patronul FCSB a adus numai jucători liberi de contract, plătind doar infima sumă de 50.000 de euro pentru aducerea lui Alexandru Buziuc, în timp ce în urmă cu doar câțiva ani, îl cumpăra pe Florinel Coman cu 3 milioane de euro de la Viitorul, iar pentru Florin Tănase, Hagi mai încasa 2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, echipa promovată de doi ani în prima liga din Serbia și calificată în premieră în cupele europene a optat pentru aceeași strategie și a transferat mai mult jucători liberi, dar a dat și 100.000 de euro pe mijlocașul ofensiv Mihajlo Banjac, venit de la FK Indjija, sumă de două ori mai mare decât a cheltuit miliardul Gigi Becali pentru a-și întări echipa, care are ca obiectiv accederea în grupele Europa League.

Backa Topola mai poate profita și de media de vârstă de 25.41 ani, ceea ce dă un plus de experiență jucătorilor sârbi, chiar dacă nu sunt obișnuiți cu meciurile din cupele europene, entuziasmul debutului și dorința de afirmare, poate micșora diferența clară de valoare, în timp Toni Petrea are o echipă extrem de tânără, cu o medie de vârstă de 22.91 ani.

Dacă ne raportăm la valoarea loturilor, acolo diferențele capătă proporții mari, echipa lui Gigi Becali valorând nu mai puțin de 29,1 milioane de euro, în timp sârbii valorează doar 10,7 milioane.


  • (P) Cota BETANO pentru Backa Topola – FCSB: 1,93 este cota pentru „peste 2.5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT