News

Bacșiș fabulos primit de o chelneriță din SUA. A lăsat de 230 de ori suma consumată

O chelneriță din SUA a fost noua ”victimă” a mișcării ”Bașciș pentru Iisus”. Femeia a primit 3.000 de dolari pentru o consumație de 13 dolari, iar acum poate pleca în vacanță cu familia.
19.07.2022 | 09:26
Bacsis fabulos primit de o chelnerita din SUA A lasat de 230 de ori suma consumata
O chelneriță a primit bacșiș 3000 de dolari. Foto: ABCNews
ADVERTISEMENT

În urmă cu nouă ani, mai mulți chelneri din SUA erau șocați să vadă că primesc un bacșiș de mii de dolari pentru o consumație nesemnificativă.

Bacșiș de 3.000 de dolari pentru o chelneriță din SUA

După ani de zvonuri și speculații, identitatea anonimului, faimos pe Instagram, Tips for Jesus, a fost confirmată. Omul din spatele gratuităților exorbitante era, de fapt, fostul vicepreședinte PayPal Jack Selby, potrivit unui raport de la New York Post.

ADVERTISEMENT

Selby a fost văzut, în 2017, la barul Upper West Side Guyer’s comandând puțin peste 100 de dolari în băuturi, dar a lăsat un bacșiș de 5.000 de dolari. ”Barmanul era cu ochii în la lacrimi”, a explicat un martor. Pe bonurile fiscale, bărbatul se semnează mereu cu ”Bacșiș pentru Iisus”.

Selby, în prezent directorul general al companiei de investiții Clarium Capital Management LLC, are o avere de aproximativ 50 de milioane de dolari. Bacșisul de 5.000 dolari a fost primul anunțat pe contul de Instagram de când a fost postat un bacșiș de 2.000 dolari pentru o consumație de 300 de dolari.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, mișcarea a atins și alți oameni din SUA, care urmează exemplul milionarului, potrivit Christianpost.com. O chelneriță angajată la o cafenea din Pennsylvania spune că un bărbat a comandat un stromboli pentru aproximativ 13 dolari, dar a lăsat un bacșiș de 3.000 de dolari, ca parte a mișcării „Bacșiș pentru Iisus”, care a început acum aproximativ nouă ani.

Mariana Lambert, care lucrează ca și chelneriță la Alfredo’s Pizza Cafe din Scranton, a dezvăluit întâmplarea pentru presa locală. Femeia a explicat că se bazează pe bacșișuri pentru a-și câștiga existența și a fost șocată și fericită să vadă că un client îi lasă un bacșiș de 3.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

”A însemnat foarte mult pentru mine pentru că toată lumea trece prin situații dificile. Chiar mi-a atins inima, încă nu-mi vine să cred. Sunt încă în stare de șoc”, a declarat Lambert, potrivit WNEP.

Presa l-a identificat pe bărbatul generos ca fiind Eric Smith, care ”este din afara zonei, dar călătorește în locuri diferite, lăsând bacșișuri precum cel pe care l-a lăsat femeii de la Alfredo”. Chelnerița a mărturisit că, de acum înainte, va da un bacșiș în plus când iese să mănânce.

ADVERTISEMENT

”Știu cum se simte când intri și chiar dacă poți primi un pic în plus. Înseamnă foarte mult”, a explicat femeia. Banii ar urma să fie folosiți pentru a plăti facturi și pentru o vacanță alături de familie.

Mișcarea ”Bacșiș pentru Iisus” e agnostică

În 2015, Clint Spotleson, care a lucrat ca barman la un restaurant numit Crudo din Phoenix, Arizona, a primit un bacșiș combinat de 11.000 de dolari pe două facturi separate în valoare totală de puțin peste 419 de dolari.

Spotleson a spus la acea vreme că a împărțit bacșișul cu un alt barman de serviciu, cu personalul din bucătărie și cu un server de cocktail și că plănuia să-și folosească partea de bani pentru a-l ajuta să-și repare mașina.

Interesant, deși mișcarea a fost botezată după numele lui Iisus Hristos, bărbatul a declarat că nu este vorba de generoziate creștină. ”Mișcarea pe care am început-o este menită să fie agnostică”, a punctat milionarul.

Totul a început în septembrie 2013, la un bar din Ann Arbor, Michigan, după un meci de fotbal la facultate. Fără un motiv anume, milionarul a decis în acea după-amiază să lase un bacșiș de 3.000 de dolari pentru o consumație de 87,98 dolari și să posteze o fotografie a bonului pe Instagram.

Și-a convins și prietenii să participe, astfel că după două luni bacșișurile însumau 50.000 de dolari.

”Este vorba doar de a ajuta oamenii”, a spus el. ”Nu este greu să dai înapoi, să dai un bacșiș în plus, să plătești băutura altcuiva, să te angajezi în mici acte de bunătate, chiar dacă este la un nivel undeva sub zeci de mii de dolari. Când sunt justificate de un serviciu extraordinar, gratuitățile generoase sunt realizabile de către toată lumea, fără scuze”, a explicat bărbatul.

ADVERTISEMENT
Tags: