News

Bacteria care poate ajuta la tratarea cancerului de prostată. Ce au descoperit oamenii de știință

Oamenii de știință de la Universitatea din East Anglia au descoperit cinci bacterii, despre care cred că ar putea ajuta în tratarea cancerului de prostată.
20.04.2022 | 19:46
Bacteria care poate ajuta la tratarea cancerului de prostata Ce au descoperit oamenii de stiinta
Ce tip de bacterie au descoperit, mai exact, oamenii de știință. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Experții de la Universitatea din East Anglia au făcut o descoperire importantă legată de cancerul de prostată, de care suferă foarte mulți bărbați. Au identificat o serie de cinci bacterii care ar putea ajuta la tratarea acestei boli.

Bacteriile care pot preveni cancerul de prostată. Cum este posibil acest lucru

Oamenii de știință au analizat, înainte de descoperirea bacteriilor, analize genetice pe urina și țesutul de prostată a 600 de bărbați, care sufereau și nu de cancer de prostată.

ADVERTISEMENT

În urma studiului se ia în calcul crearea unui antibiotic pentru cancerul de prostată, care să aibă legătură cu una dintre bacterii.

”Aceasta este o descoperire interesantă care va revoluționa tratamentul pentru bărbați (…) pentru prima dată s-ar putea să putem preveni apariția cancerului de prostată.

ADVERTISEMENT

Aceasta ar fi o descoperire uriașă care ar putea salva mii de vieți în fiecare an.”, a declarat Dr. Hayley Luxton, de la Universitatea din East Anglia.

Studiul a fost publicat și în revista European Urology Oncology. În aceasta este precizat că bărbații care aveau una sau mai multe dintre bacterii în urină, prostată sau țesut tumoral au prezentat de 2,6 ori mai multe șanse de a dezvolta o boală avansată, decât bărbații care nu le aveau.

ADVERTISEMENT

Bărbații cu cancer de prostată nu stau bine cu sistemul imunitar și riscă dezvoltarea a tot mai multe bacterii

Colin Cooper, profesor de genetică a cancerului la Universitatea din East Anglia, spune că bărbații care se luptă cu cancerul de prostată pot avea deficiențe ale sistemului imunitar, ceea ce permite apariția a tot mai multe bacterii.

”Dacă ai ști cu siguranță că o specie de bacterie provoacă cancer de prostată, ai putea găsi un antibiotic pentru a-l elimina și care ar preveni progresia.

ADVERTISEMENT

Sunt multe complicații. Antibioticele nu intră foarte bine în prostată și ar trebui să alegem un antibiotic care ucide doar anumite bacterii”, a explicat Colin Cooper.

În timp ce cancerul de prostată este cea mai frecventă formă de boală întâlnită la bărbați, în multe cazuri pacienții mor mai degrabă cu această boală decât din cauza acesteia, scrie The Guardian.

Profesorul Rosalind Eeles, genetician în domeniul cancerului la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra, a spus că a fost un ”rezultat foarte interesant” de a găsi ”microorganisme noi” în cazurile de cancer de prostată.

”Nu se știe încă dacă sunt cauzatoare, dar dacă acest lucru ar putea fi dovedit, atunci avem o cale potențială de prevenire.

Modul în care putem demonstra acest lucru este să vedem dacă aceste organisme nu sunt niciodată găsite în probele de prostată care nu au cancer”, a detaliat și Rosalind Eeles.

ADVERTISEMENT
Tags: