News

Bacterie ucigașă descoperită în fructele de mare. Două decese în Florida, după consumul de stridii

O bacterie ucigașă a fost descoperită în fructele de mare, în SUA. În decurs de o lună, două decese s-au raportat în Florida după consumul de stridii. Ce spun instituțiile medicale.
18.08.2022 | 21:35
Bacterie ucigasa descoperita in fructele de mare Doua decese in Florida dupa consumul de stridii
Bacterie ucigașă descoperită fructele de mare Două decese în Florida, după consumul de stridii. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

În decurs de o lună, două persoane din Florida (SUA) au murit după ce au consumat stridii la restaurant.

Alertă în SUA. Bacterie ucigașă descoperită fructele de mare Două decese în Florida, după consumul de stridii

Destin tragic pentru un american din orașul Fort Lauderdale. După ce în urmă cu mai mulți ani de zile lucrase într-un restaurant cu specific pe zona fructelor de mare, acesta a revenit aici pentru a lua masa.

ADVERTISEMENT

Presa de peste ocean scrie că bărbatul a mâncat stridii crude. Avea mare încredere în acest tip de meniu. Din păcate, alegerea sa a fost una fatală.

La scurt timp după ce a consumat aceste fructe de mare, a acuzat o stare de rău și a ajuns la urgențe. Spitalul unde a fost internat a confirmat ulterior că a fost infectat cu Vibrio.

ADVERTISEMENT

”De-a lungul a 60 de ani, am servit câteva miliarde de stridii și nu am avut pe nimeni să se îmbolnăvească așa cum a făcut această persoană”, a spus Gay Oreal, patronul restaurantului din Florida unde a avut loc tragedia.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spune că bacteriile Vibrio nu fac ca o stridie să arate, să aibă un miros sau să aibă un gust diferit.

ADVERTISEMENT

Dr. Ade Bamgboye, specialist în medicină internă la HCA Florida Northwest Hospital, a declarat pentru CBS Miami că majoritatea oamenilor pot lupta împotriva unei infecții cu Vibrio. Aceasta poate fi mortală pentru persoanele cu o serie de afecțiuni grave.

CDC a mai anunțat că aproximativ 80.000 de oameni fac vibrioză în SUA în fiecare an și aproximativ 100 de oameni mor din cauza acesteia.

ADVERTISEMENT

Este al doilea deces din cauza acestei bacterii în decurs de o lună, în Florida. Un bărbat din Pensacola a murit în același mod luna aceasta. Ambele cazuri au implicat stridii importate din Louisiana.

Câți americani au murit în 2022 după ce au consumat fructe de mare

Departamentul de Sănătate al SUA a anunțat că, în 2022, 26 de persoane s-au infectat cu bacterii de pe urma consumului fructelor de mare.

Dintre acestea, 6 au murit. Victimele ar fi consumat crustacee crude, inclusiv stridii. În 2021, 10 persoane au murit din 34 de persoane bolnave. În 2020, au fost 7 decese printre cei 36 care s-au îmbolnăvit.

ADVERTISEMENT
Tags: