Fotbal international

Bafetimbi Gomis îl elogiază pe Răzvan Lucescu în France Football: “E un antrenor cu adevărat mare”

17.12.2019 | 18:13
Bafetimbi Gomis il elogiaza pe Razvan Lucescu in France Football E un antrenor cu adevarat mare
ADVERTISEMENT

Bafetimbi Gomis e cel mai mare nume din echipa lui Răzvan Lucescu, Al Hilal, care încearcă în aceste zile să cucerească chiar Campionatul Mondial al Cluburilor, după ce a reuşit să se impună în Liga Campionlor Asiei. Francezul de 34 de ani a acordat un interviu în prestigioasa publicaţie franceză France Football în care l-a elogiat pe antrenorul român. 

Răzvan Lucescu, ridicat în slăvi în presa din Franţa de starul său, Bafetimbi Gomis

Gomis a vorbit cu jurnaliştii din ţara natală despre Campionatul Mondial al Cluburilor, competiţie care se desfăşoară în aceste zile în Qatar şi pe care vedeta lui Al Hilal spune că echipa sa chiar o poate câştiga. Saudiţii joacă marţi, de la ora 19.30, împotriva brazilienilor de la Flamengo, echipa care este deţinătoarea Copei Libertadores.

ADVERTISEMENT

“Nu mi-e teamă deloc de faptul că adversarii vor sta atenţi la ce fac eu şi că şi-au făcut un plan să mă anihileze special pe mine. Avem destul de multă calitate în echipă, suntem mai buni decât crede lumea, chiar dacă venim din campionatul Arabiei Saudite”, şi-a început Gomis discursul pentru conaţionalii săi.

“În primul rând, avem un atu important: un antrenor diferit complet faţă de ce se aşteaptă lumea, care are un stil deosebit de a face lucrurile, pe care îl impune echipei. Numele lui este Răzvan Lucescu şi e un tehnician cu adevărat mare. Ne-a adus două lucruri până acum: Liga Campionilor Asiei şi bucuria de a juca fotbal”, a fost declaraţia lui Gomis.

ADVERTISEMENT

Al Hilal a reuşit să câştige primul meci de la Campionatul Mondial al Cluburilor, în faţa celor de Esperance Tunis, scor 1-0, prin golul reuşit chiar de Gomis, calificându-se astfel în semifinalele competiţiei care are loc în Qatar.

Răzvan Lucescu a venit la Al Hilal în această vară, după o despărţire surprinzătoare de PAOK Salonic, alături de care reuşise să câştige eventul în Grecia. A reuşit să câştige Liga Campionilor Asiei,după o finală cu japonezii de la Urawa Red Diamonds.

ADVERTISEMENT

Bafetimbi Gomis a jucat pentru Saint Etienne, Lyon, Swansea, Marseille şi Galatasaray înainte de a semna cu saudiţii. La Lyon şi-a trăit apogeul carierei, jucând cinci sezoane în Liga Campionilor şi devenind chiar şi titular în naţionala Franţei.

Semifinalele Campionatului Mondial al cluburilor sunt Al Hilal – Flamengo şi Liverpool – Monterrey (Mexic).

ADVERTISEMENT

Deţinătoarea trofeului este Real Madrid, care a câştigat ultimele trei ediţii şi este recordmena competiţiei (4 trofee). Pe locul doi este FC Barcelona, care s-a impus de trei ori, urmată de brazilienii de la Corinthians, cu două victorii la activ.

ADVERTISEMENT