Life

Bagajul interzis de companiile aeriene. Nu poți urca în avion cu acest tip de valiză

Trolerul care nu e permis de firmele aviatice. Nicio persoană nu poate urca la bordul aeronavei cu acest fel de geantă.
12.07.2024 | 10:15
Bagajul interzis de companiile aeriene Nu poti urca in avion cu acest tip de valiza
Trolerul care nu e permis de firmele aviatice. Nicio persoană nu poate urca la bordul aeronavei cu acest fel de geantă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Bagajul interzis de companiile aeriene. Nu te poți urca în avion cu acest tip de valiză. Care este regula după care se ghidează și pe care trebuie neapărat să o cunoască toți călătorii care folosesc acest mijloc de transport.

Trolerul care nu e permis de firmele aviatice. Nicio persoană nu poate urca la bordul aeronavei cu acest fel de geantă

Trolerul care nu e permis deloc de firmele aviatice. Nicio persoană nu poate urca la bordul aeronavei cu acest fel de geantă. Specialiștii au spus care este motivul pentru care această valiză nu este permisă în cală.

ADVERTISEMENT

Oamenii trebuie să fie foarte atenți la gențile pe care le folosesc pentru a transporta lucrurile personale. Potrivit Le Soir, este vorba de valizele considerate inteligente pentru că au sisteme electronice încorporate.

Aceste sisteme le permite oamenilor să reîncarce dispozitive, să acționeze ca un punct de acces Wi-Fi și să se conecteze prin Bluetooth. Ele pot fi teleghidate pe baza semnalului Wi-Fi, cu ajutorul unei aplicații mobile.

ADVERTISEMENT

Acestea nu sunt acceptate de companiile aeriene pentru că produc unde care afectează avionul. Din păcate, bagajele pot bruia aparatura de zbor, iar piloții nu se mai pot orienta corect după sistemul GPS al aeronavei.

Printre firmele care nu le dau voie călătorilor să urce la bord cu aceste bagaje se numără British Airways, easyJet și Ryanair. În ultima perioadă companiile din întreaga lume și-au înăsprit reglementările privind valizele.

ADVERTISEMENT

Călătorii trebuie să deconecteze bateria sau sistemul de alimentare al bagajului înainte de a-l putea lua la bordul avionului, fie în cală, fie în cabină. Unele companii aeriene cer ca sistemul să fie păstrat în afara bagajului, chiar și atunci când este deconectat.

ADVERTISEMENT

Bagajul de cală, plătit în funcție de greutate

Bagajul de cală are dimensiuni predefinite în funcție de fiecare companie aeriană în parte. Călătorii trebuie să plătească în funcție de greutatea pe care o au în valiză, dar trebuie să fie atenți și la dimensiunile standard universal.

Printre dimensiunile acceptate se numără 55cmX40cmX25cm pentru valize și 35cmX45cmX25cm pentru gențile de voiaj. În cazul în care alegeți să zburați pe o distanță scurtă nu ar strica să folosiți numai bagajul de mână.