Sport

Baia Mare, gazda Final Four în EHF European League! Minaur și-a aflat adversara din semifinale. Fanatik confirmat

15.04.2021 | 13:51
Baia Mare gazda Final Four in EHF European League Minaur sia aflat adversara din semifinale Fanatik confirmat
Baia Mare vrea să organizeze turneul Final Four! Minaur luptă pentru trofeu în EHF European League. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Minaur Baia Mare s-a calificat în Final Four la prima ediție din istoria EHF European League. Iar, obiectivul echipei antrenate de Costică Buceschi este câștigarea competiției astfel încât să obțină automat calificarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

UPDATE, 15 aprilie, ora 13:51. La scurt timp după anunțul privind faptul că Minaur Baia Mare va găzdui turneul Final Four, EHF a tras la sorți semifinalele competiției. Minaur va juca împotriva lui Nantes pe 8 mai. Finalele vor avea loc duminică.

ADVERTISEMENT

Semifinale, 8 mai

  • Minaur – Nantes
  • Siofok – Ikast


UPDATE, 15 aprilie, ora 12:20. Baia Mare va organiza turneul Final Four din EHF European League. Forul european a anunțat că orașul maramureșean va găzdui faza finală a competiției, aflată la prima ediție. Alături de Minaur Baia Mare se vor lupta pentru trofeu:Herning-Ikast Handbold, Nantes Atlantique Handball și Siófok KC.


ȘTIRE INIȚIALĂ: 13 aprilie, ora 22:09

Baia Mare vrea să organizeze turneul Final Four! Minaur luptă pentru trofeu în European League

Din informațiile FANATIK, Baia Mare și-a manifestat dorința de a organiza turneul Final Four, iar autoritățile locale au trimis toată documentația necesară pentru organizarea turneului final din EHF European League.

ADVERTISEMENT

Oficialii băimărenilor sunt optimiști în ceea ce privește organizarea competiței și speră ca echipa lor să se impună în prima ediție a competiției. Deși la începutul pandemiei au existat anumite probleme financiare, autoritățile locale au promis că vor sprijini în continuare echipele de handbal.

Plățile la echipele de handbal sunt la zi

FANATIK a aflat că în cursul zilei de 12 aprilie s-au plătit și ultimele restanțe la Minaur Baia Mare, iar în acest moment atât echipa masculină, cât și cea feminină sunt cu plățile la zi. La feminin, Minaur merge excelent în actuala stagiune.

ADVERTISEMENT

Baia Mare este pe locul doi în Liga Florilor cu 3 puncte mai puțin decât liderul CSM București. Singura înfrângere a lui Minaur a venit tocmai împotriva “tigroaicelor”, însă echipa băimăreană rămâne în lupta pentru titlu.

Minaur, parcurs perfect pe plan european!

Și pe plan european, lucrurile merg excelent pentru maramureșence. Minaur Baia Mare a câștigat grupa C, din care au mai făcut parte Astrahanocika, Storhamar și Thuringer. În sferturi, Minaur a tranșat duelul 100% românesc cu Dunărea Brăila: 31-24 și 27-25.

ADVERTISEMENT

Alături de Minaur Baia Mare, în Final Four s-au mai calificat: Siofok, Herning și Nantes. Unguroaicele au câștigat ultima ediție a Cupei EHF, cum era denumită competiția înainte de rebranduire, în anul 2019.

Turneul Final Four se desfășoară pe 8-9 mai

În sezonul 2018, SCM Craiova a reușit să câștige competiția, care avea un alt format. Atunci, oltencele au câștigat trofeul după o finală dramatică disputată împotriva lui Vipers Kristiansand, 22–26 în tur și 30–25 în retur.

Turneul Final Four se va disputa în weekendul 8-9 mai și băimărenii speră ca Sala Sporturilor “Lascăr Pană” să găzduiască turneul final. Din păcate, accesul spectatorilor va fi interzis din cauza pandemiei COVID-19.

Sala Sporturilor
Sala Sporturilor “Lascăr Pană”
  • 4,50 este cota ca Minaur Baia Mare să câștige EHF European League
  • 2018 este anul în care SCM Craiova a câștigat competiția
ADVERTISEMENT