News

Băiat de 17 ani, înecat la Mamaia. A încercat un sport nautic, deși nu știa să înoate

Un băiat de 17 ani a murit înecat în stațiunea Mamaia Nord. Acesta a încercat un sport nautic, deși nu știa să înoate.
17.08.2021 | 08:06
Baiat de 17 ani inecat la Mamaia A incercat un sport nautic desi nu stia sa inoate
ADVERTISEMENT

Tragedie pe litoralul românesc al Mării Negre. Un tânăr de 17 ani a murit înecat în stațiunea Mamaia Nord, luni, 16 august.

Băiatul a intrat în mare și nu a mai ieșit. Apelul către salvatori a fost făcut de unul dintre prietenii cu care a venit la mare.

ADVERTISEMENT

Un băiat de 17 ani a murit înecat în stațiunea Mamaia Nord. A încercat un sport nautic, deși nu știa să înoate

Tragedia a avut loc pe plaja H2O din stațiunea Mamaia Nord. Tânărul se afla în vacanță cu câțiva prieteni, iar unul dintre aceștia a fost cel care a dat alarma în momentul în care a observat că tânărul nu mai iese din apă.

În scurt timp, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea a intervenit cu o șenilată, o ambarcațiune, scafandri și un echipaj de prim ajutor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, la fața locului a fost trimis și elicopterul SMURD. Timp de 40 de minute a fost căutat băiatul în apele mării.

După ce tânărul a fost adus la mal de către salvamari, cadrele medicale au început efectuarea protocolului de resuscitare. Din păcate, în ciuda eforturilor făcute de aceștia, tânărul a fost declarat decedat.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de Antena 3, băiatul s-ar fi dus cu mai mulți prieteni să facă stand-up paddle (SUP), a intrat în mare, dar a alunecat de pe placă și, pentru că nu știa sa înoate, s-a înecat.

SUP este unul dintre sporturile nautice practicate acum de tot mai mulți tineri în România. Stand Up Paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru.

ADVERTISEMENT

O altă tragedie similară, raportată în august și la Costinești

Un alt tânăr, de 19 ani, din Satu Mare a murit înecat, pe 2 august, în stațiunea Costinești de pe litoralul românesc.

Echipele de intervenție au fost solicitate să intervină în urmă cu două săptămâni în Costinești. Aici, un tânăr a fost scos din mare inconștient, în zona epava Costinești.

Acesta a fost resuscitat zeci de minute, însă fără succes. Medicii au fost nevoiți să-i declare decesul.

Anterior, pe 28 iulie, un tânăr în vârstă de 18 ani și-a pierdut viața, înecat, în zona Endless Beach din Constanţa, potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

ADVERTISEMENT
Tags: