News

Băiat de 17 ani, lovit mortal de tren în Galați. Scenariile luate în calcul de anchetatori

Un băiat de 17 ani din Galați a murit după ce a fost lovit de un tren Regio. Tragedia a avut loc marți seara.
08.09.2021 | 12:27
Baiat de 17 ani lovit mortal de tren in Galati Scenariile luate in calcul de anchetatori
Băiat de 17 ani, lovit mortal de tren în Galați. Scenariile luate în calcul de anchetatori. Sursa foto (ilustrativ): gds.ro
ADVERTISEMENT

Un accident feroviar tragic a avut loc marți seară, în jurul orei 21.00, la Ivești, județul Galați.

Un tânăr de 17 a murit după ce a fost lovit de trenul Regio 7576, care circula către Mărășești de la Galați. Accidentul s-a produs între Halta Bucești și Ivești.

ADVERTISEMENT

Tragedie în Galați. Un băiat de 17 ani a murit, după ce a fost călcat de tren

Imediat, la fața locului au fost trimise mai multe echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță, Stația Tecuci și de la Poliția Transporturi.

Din păcate, la sosirea echipajelor de salvare aceștia au constatat că victima era decedată. Ancheta preliminară indică faptul că ar fi vorba despre o sinucidere. Victima, un adolescent de 17 ani, ar fi sărit în fața locomotivei, după plecarea trenului din halta Bucești.

ADVERTISEMENT

”S-a întâmplat la Iveşti, foarte aproape de gară. Echipajul de la Ambulanţă a ajuns la faţa locului, dar victima avea leziuni incompatibile cu viaţa.

Este vorba despre un tânăr de 17 ani”, a declarat dr. Mihai Polinschi, director medical la SAJ Galaţi, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

După acest caz tragic din Galați va fi deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Circulația trenurilor în zona producerii accidentului de marți seara a fost întreruptă pentru câteva ore.

ADVERTISEMENT

Alt accident feroviar grav în Galați, produs în primăvară

Un alt accident grav pe calea ferată din Galați a fost semnalat în martie. Un autoturism a fost lovit de trenul Interregio de pe ruta Bucuresti – Iasi. Șoferul a ajuns la spital în stare gravă. Evenimentul a fost consemnat pe D.E. 581, la iesirea din municipiul Tecuci, județul Galați.

Din primele verificări, un bărbat, de 50 de ani, din comuna Barcea, conducând autoturismul pe D.E. 581, la ieșirea din municipiul Tecuci, nu ar fi respectat semnalele acustice și luminoase ale unei treceri la nivel cu calea ferată, autoturismul fiind lovit de trenul Interregio de pe ruta Bucuresti -Iași.

Șoferul a suferit leziuni grave, fiind transportat, în stare conștientă, la spital. Mecanicul locomotivei a fost testat cu aparatul alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Atunci a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT