Fotbal international

Băieţii lu’ mama. Familia Pogba e divizată înainte de meciul direct!

Paul Pogba îşi va întâlni pentru prima oară unii dintre fraţi, Florentin, într-un meci competitiv. Până să se înfrunte în ”16-imile” Ligii Europa, cei doi s-au mai duelat doar pe...
16.02.2017 | 16:19
Baietii lu mama Familia Pogba e divizata inainte de meciul direct
ADVERTISEMENT

Paul Pogba îşi va întâlni pentru prima oară unii dintre fraţi, Florentin, într-un meci competitiv. Până să se înfrunte în ”16-imile” Ligii Europa, cei doi s-au mai duelat doar pe ”maidanele” din Roissy-en-Brie. Diseară, de la ora 22:05, cei doi sunt anunţaţi titulari la meciul Manchester United – St. Etienne.

În vârstă de 26 de ani, Florentin Pogba, a vorbit pentru site-ul uefa.com. ”Am anticipat acest duel, vorbeam cu Paul la telefon în timp ce se desfăşura tragerea la sorţi. <<Uite, o să picăm cu Manchester United. A venit ziua când ne vom înfrunta amândoi pe terenul de fotbal şi nu pe terenul de mini-fotbal din spatele blocului>>”

ADVERTISEMENT

”Va fi greu pentru familia noastră să privească acest meci. Cu un ochi vor râde şi cu unul vor plânge. Paul devine iritabil atunci când pierde. Aproape că îşi pierde capul. Eu am învăţat să pierd, dar el înebuneşte când i se întâmpla asta. Voi fi întotdeauna în spatele lui Paul. El ştie că îl susţinem indiferent dacă pierde sau câştigă. Chiar dacă ia toate trofeele din lume, tot fratele meu mai mic o să fie”, a declarat Florentin Pogba, fundaşul în vârstă de 26 de ani al lui Saint Etienne.

skysports-paul-pogba-florentin-pogba-manchester-united-st-etienne-europa-league_3851167

Băiatu’ lu’ mama 

Mama lui Paul Pogba este principalul motiv pentru care fotbalistul a ajuns din nou la Manchester. În 2009, Yeo Moriba Pogba a fost acuzată că a luat şpagă de la oficialii lui United.Cei care cred că fotbalul a devenit mai şters din cauza copiilor care nu mai coboară în faţa blocului să bată mingea, preferînd să stea pe tablete ori pe telefoanele „deştepte”, ar trebui să viziteze cartierul Renardiere din Roissy-en-Brie. Acolo a crescut Paul Pogba. Copiii stau cît e ziua de lungă afară şi izbesc mingea de toţii pereţii. Ce au în gînd cînd fac asta? Doar pe Paul Pogba, cel mai scump fotbalist din istorie! Cu toţii îşi doresc să ajungă la fel ca mijlocaşul pentru care Manchester United a plătit 120.000.000 de euro, mai ales că sînt conştienţi că pe aceleaşi alei se juca şi el cu mingea în urmă cu 17 ani.

ADVERTISEMENT

Stătea la etajul 12 din 15

Pe blocul în care locuia Paul Pogba, împreună cu cei doi fraţi şi mama sa, cîţiva artişti locali au desenat un graffiti ce-l afişează pe Paul Pogba. Exact în acelaşi loc în care copiii despre care vorbeam mai sus nu ratează o zi de bătut mingea. Acelaşi lucru îl făcea şi Pogba. Acesta o scotea din minţi pe mama lui, fiind cel mai neastîmpărat dintre cei trei fii ai săi. Yeo Moriba Pogba ieşea pe balcon şi-l striga pe Paul minute în şir pentru ca acesta să o bage în seamă. Totuşi, strigătele se auzeau mai greu de la etajul 12, unde locuia familia Pogba. Starul francez a avut norocul să treacă printr-un divorţ civilizat. Mama şi tatăl său s-au despărţit cînd acesta avea doi ani şi jumătate,dar cei doi părinţi au rămas destul de apropiaţi. Fassou Antoine Pogba s-a mutat la cîteva străzi distanţă, iar acest lucru îi permitea fotbalistului să meargă zilnic la tatăl său şi să urmărească împreună meciurile la TV.

A debutat în liga a 9-a din Franţa

Nu a trecut mult timp pînă ce Paul Pogba a fost observat pe cînd bătea mingea în spatele blocului. Sambou „Bijou” Tati este o lengendă a clubului Roissy-en-Brie. A evoluat ca portar acolo, a devenit antrenor, iar în prezent este preşedintele clubului. El a fost cel care l-a remarcat pe Paul Pogba şi l-a luat la echipă. Starul francez a purtat numai numărul 10 la primul său club, unde a evoluat din 1999 pînă în 2006. „Paul venea de la şcoală, nici nu mai urca în casă, bătea mingea cu ghiozdanul în spate. Apoi venea la noi, la antrenamente. Spre seară mergea spre casă, dar nu urca, tot se mai juca în faţa blocului cu mingea. Mereu a muncit foarte mult şi din acest motiv a ajuns atît de departe”, povesteşte Tati, care are un adevărat „altar” cu Paul Pogba în biroul clubului pe care îl conduce.

ADVERTISEMENT

Relaţie specială

Înainte să joace pentru prima oară la Manchester United, Paul Pogba a ajuns la Le Havre. În acelaşi timp au plecat de acasă, să joace fotbal la echipa de tineret a lui Celta Vigo, şi cei doi fraţi ai săi. Mama celor trei putea fi în sfîrşit liniştită. Chiar dacă au plecat de mici de acasă, cei trei au rămas foarte apropiaţi de mama lor, mai ales Paul. Starul francez ascultă de ea chiar şi la cei 23 de ani. Ea a fost cea care l-a convins să semneze din nou cu Manchester United. Chiar dacă nu vrea să recunoască niciodată, Yeo Moriba Pogba are o influenţă imensă asupra fiului ei. Un episod petrecut în 2009 a scos în evidenţă puterea unei mame. Lyon a fost foarte aproape să pună mîna pe Paul Pogba înainte ca acesta să ajungă la Manchester United.

BKChrD-CAAAinlN

Şpagă pentru mama

Mama mijlocaşului a intervenit şi s-a contrat dur cu preşedintele lui Lyon, Jean-Michel Aulas. Francezii au început să o deteste după acel episod, întrucît a preferat să-l trimită pe fiul ei la Manchester United, în loc să-l ţină aproape de casă cît timp e „crud”. Ziarele din Franţa, dar şi cotidianul The Guardian, au scris în acea perioadă că Yeo Moriba Pogba ar fi primit şpagă din partea oficialilor englezi 100.000 de euro, dar şi o locuinţă în Manchester! FIFA a deschis o anchetă, însă nimic concret n-a ieşit la iveală… Mama lui Pogba nu a lăsat-o mai moale nici cu Sir Alex Ferguson, legendarul tehnician al ”diavolilor”. După ce a obervat că fiul său nu este folosit mai deloc la echipa mare, a vorbit cu presa din Anglia, cerînd o întîlnire cu Ferguson. Spre surprinderea ei, cîteva zile mai tîrziu, s-a trezit cu scoţianul la uşa casei! Cu toate acestea, n-au ajuns la nici un consens, Paul plecînd în scurt timp la Juventus. Soarta a făcut ca Pogba să se întoarcă la United după patru ani. Va fi vai şi amar de Mourinho în caz că îl neglijează în vreun fel pe băiatu’ lu’ mama…

ADVERTISEMENT

Cariera lui Paul Pogba

Tineret:
1999–2006: Roissy-en-Brie
2006–07: Torcy
2007–09: Le Havre
2009–11: Manchester United

Seniori:
2011–12: Manchester United
2012–2016: Juventus
2016-prezent: Manchester United

5.000 de oameni locuiesc în cartierul Renardiere, acolo unde a crescut Paul Pogba împreună cu fraţii lui.
17.500.000 de euro este salariul lui Paul Pogba în momentul de faţă la Manchester United