Fotbal international

Băiatul de altar. Primul job al lui Conte înainte de Juve şi Chelsea

Şeful lui Chelsea, Antonio Conte, este un om foarte credincios. Cînd era mic, italianul ”lucra” ca băiat de altar într-una din bisericile din Lecce, oraşul unde s-a născut....
20.11.2016 | 10:25
Baiatul de altar Primul job al lui Conte inainte de Juve si Chelsea

Şeful lui Chelsea, Antonio Conte, este un om foarte credincios. Cînd era mic, italianul ”lucra” ca băiat de altar într-una din bisericile din Lecce, oraşul unde s-a născut.

The Sun a publicat o poză în care Antonio Conte apare îmbrăcat în veşminte preoteşti. Printre îndatoririle sale se număra stropitul cu apă sfinţită sau aprovizionarea cu lumînări a bisericii. La aproximativ 40 de ani distanţă de acel moment, Antonio Conte a fost desemnat antrenorul lunii octombrie în Premier League, avînd numai victorii pe linie la Chelsea! În numai patru luni, de cînd a semnat cu gruparea londoneză, a transformat echipa lui Abramovic dintr-una aflată în derivă într-una care se bate la titlu în acest sezon!

nintchdbpict000282896474

Îi plăcea să fie şeful copiilor de la biserică

Faptu că s-a apucat de fotbal n-a schimbat cu nimic felul în care îmbrăţişează catolicismul. Şi în momentul de faţă, Antonio Conte păstrează o sticlă de apă sfinţită mereu la el şi stropeşte terenul înainte de antrenamente. ”Voiam mereu să duc lumînarea prin mulţime. Mereu voiam să mă aleagă preotul pe mine să fac asta”, spune Conte. ”Cînd luam lumînarea acea mare eram cel mai fericit, îmi făceam ziua. Îmi plăcea să fiu la conducerea celorlalţi copii din altar”, povesteşte tehnicianul italian, care acum este şeful unor fotbalişti de zeci de milioane de euro!

nintchdbpict000222870972

L-a vizitat de două ori pe Papa Francisc

Înainte de fiecare meci, Conte se roagă. Nu pentru ca Dumenezeu să-i aducă victorii… ”Îmi caut un loc liniştit pentru a-mi începe rugăciunea. Nu cer ajutor. Mulţumesc de fiecare dată pentru ceea ce am. Fac la fel şi înainte de culcare”. Conte, în vîrstă de 47 de ani s-a întîlnit cu Papa Francisc în urmă cu trei ani, atunci cînd o pregătea pe Juventus. La opt luni după acea întîlnire, Conte să căsătorea cu Elisabetta. Apoi, s-a întîlnit din nou cu papa Francisc, de data aceasta cu toată familia, pentru binecuvîntarea Suveranului Ponftif. ”Am avut nevoie de acest lucru pentru că eram un păcătos. Aveam un copil împreună cu soţia mea dar nu eram căsătoriţi. A fost o simplă întîlnire. Îmi amintesc că nu erau suficiente scaune iar Papa Francisc a mers şi şi-a luat unul, n-a rugat pe cineva să-i aducă”, a povestit Conte.

nintchdbpict000283220396-e1479480031615

Crede în Dumnezeu, iar englezii cred în el

Cu toate că este un om credincios, Antonio Conte foloseşte o disciplină de fier la Chelsea. Jucătorii au parte de antrenamente încărcate, iar italianul recurge la tehnologia de ultima oră pentru a-şi pregăti elevii. Toate acestea au transformat Chelsea într-o echipă în adevăratul sens al cuvîntului, nu o turmă de vedete, haotică, care n-avea pe nimeni să urmeze… Acum e Conte, unul dintre cei mai buni antrenori ai momentului de pe planetă. ”Italianul crede în Dumezeu, însă acum, întregul Stamford Bridge crede în Conte”, au scris jurnaliştii de la The Sun.

7.200.000 de euro este salariul anual al lui Antonio Conte la Chelsea. 15.000.00 de euro era salariul lui Mourinho în timpul în care antrena la Londra.

Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din...
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare. A fost condamnat pe viață în 2015
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
VIDEO Mercedes-Benz pregătește un turn rezidențial, cu 65 etaje, inclusiv hotel
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Simulare Bac 2024. Ce subiecte au picat la matematică
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu...
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea...
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea pregătită de parlamentari
Viața la bloc. Amenzi duble pentru locatarii ce încalcă regulile de conviețuire
Viața la bloc. Amenzi duble pentru locatarii ce încalcă regulile de conviețuire
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu...
Verdict final în procesul celor trei arabi care au ucis 17 români, cu spirt contrafăcut. Într-o comună din Iaşi, oamenii au primit otrava de la primărie, cu o felicitare de Paşte
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea...
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea a reușit 3 ani, eu n-aș fi făcut-o”