News

Băiatul primarului Piedone a vândut bunuri de jumătate de milion de lei în câteva luni. Vlad a ajuns deputat la 32 de ani

Vlad, fiul primarului Cristian Popescu-Piedone, a intrat în lumea politică la finalul anului trecut, când a fost ales deputat, la doar 32 de ani, pe listele PSD Suceava. Iar declarația sa de avere este impresionantă.
14.11.2021 | 16:47
Baiatul primarului Piedone a vandut bunuri de jumatate de milion de lei in cateva luni Vlad a ajuns deputat la 32 de ani
Ajuns deputat la doar 32 de ani, fiul primarului Piedone a realizat câteva tranzacții remarcabile pe plan financiar
ADVERTISEMENT

Primarul Cristian Popescu Piedone (58 de ani) are doi copii, pe Vlad și pe Ana Maria. Ales deputat de Suceava la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut, Vlad a terminat Facultatea de Drept din cadrul Unviersității Titu Maiorescu.

”Vlad Popescu a devenit cunoscut după ce firma pe care o deţine a încheiat mai multe contracte cu instituţii subordonate Primăriei Sectorului 4, pe vremea când aceasta era condusă de tatăl său, Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

El a fost cercetat de procurori şi pentru că a plătit o chirie de 7 bani pe zi pe metrul pătrat pentru un teren închiriat în parcul Lumea Copiilor”, nota presa de investigație acum câțiva ani despre băiatul lui Piedone.

Vlad Popescu și-a trecut în buletin porecla tatălui

În vârstă de 32 de ani, Vlad și-a trecut și el în buletin, în luna iunie 2021, porecla tatălui său, devenind Popescu Vlad-Piedone. Conform celor declarate de tatăl său, Vlad a copilărit într-un sat de pe Valea Bistriței, locul natal al bunicilor săi.

ADVERTISEMENT

”Pentru că îmi ești tată, prieten și mentor, te anunț că începând de astăzi că am făcut toate demersurile legale necesare pentru a adăuga numelui meu și Piedone, așa cum ai făcut și tu cu mulți ani în urmă.

Acesta este cel mai bun cadou și cea mai bună dovadă de a-ți arăta cât de mândru sunt și sper că la un moment dat și fiul meu să își adauge numele bunicului, al tatălui și să ducem acest nume mai departe cu mândrie”, a mărturisit atunci Vlad într-un mesaj public.

ADVERTISEMENT

Piedone jr. și-a deschis cabinet în cadrul campaniei ”Stop abuzurilor”

În februarie 2021, Vlad Popescu a trecut în tabăra PPU-SL – Partidul Puterii Umaniste (social-liberal). În august anul curent, fiul lui Piedone și-a deschis la Suceava un cabinet parlamentar ca parte a campaniei ”Stop abuzurilor”.

”Cetățenii din municipiul Suceava, precum și din întreg județul, vor putea semnala abuzurile statului direct către deputatul umanist de Suceava, Vlad Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT

Acesta va promova sesizările cetățenilor către Comisia de Abuzuri a Camerei Deputaților, care la rândul ei va lua decizii în conformitate cu regulamentul de funcționare după care este organizată (…) Deputatul Vlad Popescu are un masterplan pentru sprijinirea cetățenilor în disputele cu instituțiile statului”, amintea în vară glasulsucevei.ro.

În ultima declarație de avere, depusă în vara acestui an, băiatul lui Piedone a trecut și o serie de tranzacții care i-au adus, în doar 6 luni (19.10.2020 – 14.05.2021), circa 500.000 lei.

Soția este economist la firma care deține Dristor Kebap

Astfel, pe 19 octombrie 2020, Vlad-Piedone a vândut un apartament pe care a obținut 272.927 lei. Apoi, pe 23 noiembrie, deputatul a mai primit pentru o mașină suma de 126.698 lei, pentru ca pe 26 februarie 2021 să mai încaseze alți 10.000 euro, tot pentru o mașină. Pe 14 mai 2021, Piedone jr. a mai făcut o tranzacție, schimb auto, care i-a adus alți 9.950 euro.

La nivelul veniturilor, băiatul lui Piedone a raportat cei 98.532 lei primiți pentru activitatea de consilier vânzări asigurări în 2020, la care s-au adăgat cei 5000 lei încasați în decembrie, ca deputat. Soția lui Vlad, Mihaela Loredana, a câștigat, ca economist la firma care gestionează celebrul brand Dristor Kebap, suma de 15.927 lei.

În 2020, Kebap Shop SRL a raportat o cifră oficială de afaceri de 39.580.110 lei și un profit de 6.813.077 lei. În 2019, firma respectivă avusese un profit sensibil mai mare, de 10.281.670 lei.

ADVERTISEMENT