News

Băiețel de 7 ani din SUA, mort după ce a fost depistat cu o amibă. Cum a luat parazitul care se hrănește cu creierul uman

Un băiețel de 7 ani din SUA a murit după ce a fost depistat cu o amibă care se hrănește cu creierul uman.
16.08.2021 | 13:34
Baietel de 7 ani din SUA mort dupa ce a fost depistat cu o amiba Cum a luat parazitul care se hraneste cu creierul uman
Băiețel de 7 ani din SUA, mort după ce a fost depistat cu o amibă. Cum a luat parazitul care se hrănește cu creierul uman. Sursa foto: vdn.com
ADVERTISEMENT

Caz medical extrem de rar petrecut în Statele Unite ale Americii (SUA). Un copil infectat cu o amibă extrem de rară care mănâncă creier uman, a murit într-un spital din California, a confirmat familia acestuia, vineri.

David Pruitt, în vârstă de 7 ani, din regiunea Tehama, a murit din cauza meningoencefalitei amebice primare, sau PAM, pe 7 august, a spus mătușa sa, Crystal Hayley, conform NBC News.

ADVERTISEMENT

O amibă extrem de rară care se hrănește cu creierul uman a răpus un băiețel de 7 ani, în SUA

Copilul din SUA s-a infectat cu acest parazit pe cât de rar pe atât de periculos, în timp ce înota într-un lac din nordul statului California.

Imediat după ce părinții au constatat înrăutățirea stării sale, acesta a fost dus de urgență la spital. Apoi, pe 30 iulie, după ce starea sa se agrava radical, micuțul a fost transportat cu un elicopter la Centrul Medical al Universității Davis din California.

ADVERTISEMENT

Băiatul a ajuns în fața medicilor cu afecțiuni severe ale creierului, iar la scurt timp a decedat.

Infecția care l-a ucis pe David, numită ”Naegleria fowleri”, este extrem de rară și au existat doar 10 cazuri raportate în California din 1971, au declarat reprezentanții Agenției pentru Servicii de Sănătate a regiunii Tehama, într-un comunicat de presă, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Parazitul infectează de obicei oamenii atunci când apa contaminată în care aceștia se află pătrunde în corpul lor prin nas, potrivit CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor).

Infecția se propagă în mod normal atunci când oamenii merg la înot sau la scăldat în locuri calde cu apă dulce, cum ar fi lacurile și râurile. În cazuri rare, oamenii se pot infecta și într-o piscină care nu a fost tratată în mod adecvat cu clor, au mai spus cei de la CDC, despre infecție, pe pagina lor oficială de internet.

ADVERTISEMENT

Amibă care atacă creierul uman, descoperită în SUA în 2020

Cazul tragic al băiețelului din din Tehama apare la niciun an de când, tot în SUA, o amibă similară care atacă creierul şi provoacă moartea celor infectați, fusese descoperită în apa potabilă din mai multe oraşe.

În septembrie 2020, localitățile avertizate să nu bea apă de la robinet au fost Lake Jackson, Freeport, Angleton, Brazoria, Richwood, Oyster Creek, Clute și Rosenberg. În aceste comunități locuiesc aproximativ 120.000 de oameni.

Naegleria fowleri (cunoscută colocvial și ca ”amiba care mănâncă creierul”) este o specie de amibă termofilă din genul Naegleria, încrengătura Percolozoa. Este o specie liberă, care se hrănește cu bacterii, dar poate fi și patogenă, cauzând boala numită meningoencefalită primară amibiană.

Acest microorganism este întâlnit în ape dulci: în lacuri, râuri și ape termale. A fost descoperită în 1965 și a fost identificată pentru prima dată în Australia.

În SUA au existat 145 de cazuri de infecții cu astfel de paraziți, de când a fost descoperită infecția, în 1960, potrivit CDC. Boala are o rată mare de deces, astfel că 97% dintre cei infectați mor din cauza aceasta. Doar patru din cei 145 au supraviețuit.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită