News

Un băiețel de 6 ani a fost rănit în sediul Primăriei Capitalei. Copilul a fost externat de la Spitalul Grigore Alexandrescu. Update

Un băiețel de 6 ani a fost rănit luni, 22 august, în sediul Primăriei Municipiului București (PMB), după ce s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut, suferind traumatisme.
22.08.2022 | 15:13
Un baietel de 6 ani a fost ranit in sediul Primariei Capitalei Copilul a fost externat de la Spitalul Grigore Alexandrescu Update
Aceasta este coloana a căzut peste băiețelul de 7 ani. Foto: ISU, facebook.com/PMBucuresti – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
29-08-2022
08:03

Băiețelul de 6 ani rănit grav în sediul Primăriei Capitalei a fost externat de la Spitalul Grigore Alexandrescu

Băiatul de 6 ani rănit grav în urmă cu o săptămână în sediul Primăriei Capitalei, după ce o coloană decorativă a căzut peste el, a fost externat în weekend din Spitalul Grigore Alexandrescu, informează Știri TVR.

Minorul a primit îngrijiri în secția de Terapie Intensivă a unității medicale din București. El a fost operat în urmă cu patru zile.

Medicii anunță că micuțul a plecat acasă pe picioarele lui și se află într-o stare foarte bună.

23-08-2022
04:41

Băiețelul rănit în sediul Primăriei Capitalei este la Terapie Intensivă

Conform Digi24, medicii au transmis luni seara că starea starea generală a micuțului era gravă. Acesta a fost internat la secția de Terapie Intensivă, după ce a ajuns la spital în jurul orei 14:00.

Marți dimineața sunt așteptate informații noi din partea medicilor, cu privire la starea băiețelului. Altfel, amintim că mai mulți consilierii municipali ai USR au solicitat Primăriei Capitalei să aloce camere suplimentare pentru audienţe.

De asemenea, ei au cerut să fie verificate toate elementele ce ţin de siguranţă în clădirile PMB. ”Împreună cu colegii consilieri, am solicitat administraţiei Primăriei să aloce camere suplimentare pentru audienţe. (…) Vom solicita de asemenea să se verifice toate elementele ce ţin de siguranţă în clădirile Primăriei şi subordonatelor.

Una dintre obligaţiile asumate în acest mandat de USR PLUS Bucureşti este o mai bună comunicare cu cetăţenii şi un acces simplificat pentru audienţe.

În Consiliul General, începând cu mandatul 2020, toţi cetăţenii au acces la şedinţe şi pot interveni pe bază de solicitare prealabilă. Însă totul trebuie să se întâmple în siguranţă”, a transmis pe Facebook consilierul municipal al USR, Cosmin Smighelschi.

Incidentul a fost raportat la 112 la ora 13:40. Conform martorilor citați de reprezentanții municipalității, se pare că micuțul s-ar fi urcat pe una dintre coloanele decorative așezate în holul instituției.

Incident mai puțin obișnuit la Primăria Capitalei

Totul s-a întâmplat într-o fracțiune de secundă, în care tatăl său nu a fost atent. Părintele venise la Primăria Capitalei pentru a-și rezolva o problemă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, unul dintre polițiștii locali prezenți acolo a avut prezență de spirit și a intervenit pentru a-i acorda primele îngrijiri copilului. Ulterior a fost apelat numărul de urgență 112.

Părintele și copilul rănit au avut noroc, pentru că o ambulanță a sosit la fața locului în cinci minute. Băiețelul a fost preluat de medici fiind conștient și a fost internat. În prezent, medicii stabilesc cât de grave sunt rănile acestuia.

ADVERTISEMENT

La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu.

La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient. Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

ADVERTISEMENT

Prima problemă care apare cu privire la acele coloane

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse începând cu 2016.

Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul PMB, în paralel cu ancheta demarată de poliție”, se arată într-un comunicat remis de PMB.

ADVERTISEMENT

Mai departe puteți afla cum a ajuns Bucureștiul codaș la parcuri și locuri de joacă pentru copii, dar și care sunt motivele pentru care Capitala este la ani lumină de metropolele europene.

La polul opus, capitale europene precum Viena, Paris, Londra sau Berlin acordă o atenție sporită domeniului public și încearcă să îmbunătățească în fiecare an spațiile verzi pentru locuitorii lor.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși