Băiețel de doar 4 luni, răpus de COVID. Este cea mai tânără victimă din România

Bogdan Solomon   
în HotNews
28/10/2020, 14:05
Băiețel de doar 4 luni, răpus de COVID. Este cea mai tânără victimă din România
Micuțul avea, din păcate, multiple comorbidități. Sursa foto: hepta.ro

Din păcate, România a înregistrat în ultimele 24 de ore cel mai negru bilanț zilnic al deceselor provocate de infecția cu virusul SARS-COV-2 în cele aproape 9 luni scurse de la declanșarea epidemiei.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în intervalul 27.10.2020 (10:00) – 28.10.2020 (10:00) au fost raportate 107 decese (60 bărbați și 47 femei), ale unor pacienți internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Printre acestea se numără și un băiețel de doar patru luni care s-a stins în cursul zilei de marți, 27 octombrie, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Potrivit medicilor, suferea de multiple afecțiuni și era internat de o săptămână în secția de Terapie Intensivă.

Un bebeluș de patru luni din Sibiu a fost răpus de noul coronavirus

Copilul a fost internat la noi în spital în data de 20 octombrie. Avea multiple alte afecțiuni. A fost intubat și ventilat mecanic imediat după punerea diagnosticului.

Copilul era din județul Sibiu, localitatea Nocrich și este unul dintre cei trei pacienți cu COVID-19 internați în ATI la Spitalul de Pediatrie din Sibiu și singurul care a fost și intubat”, a declarat Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Sibiu.

Copilul în vârstă de doar patru luni se afla de o săptămână pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie.

Acesta avea comorbidități grave, fiind intubat. În cursul acestei dimineți din nefericire a pierdut lupta pentru viață”, a transmis și Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

Alți doi sibieni, dintre care doi din cămine de îngrijire a persoanelor vârstnice, au decedat, în ultimele 24 de ore în urma infecției cu virusul SARS-COV-2.

Este vorba de un bărbat de 76 de ani, o femeie de 71 de ani (de la CRRPH Dumbrăveni) și un bărbat de 93 de ani (de la căminul din Șelimbăr).

Închide ×