News

Băiețel de numai 8 ani, arestat de poliția americană. ”Știi unde mergi? Mergi la închisoare”

12.08.2020 | 15:33
Baietel de numai 8 ani arestat de politia americana Stii unde mergi Mergi la inchisoare
ADVERTISEMENT

Un băiat de 8 ani a fost arestat de către poliția din Key West, Florida, pentru că ar fi lovit o profesoară. Deși incidentul a avut loc în 2018, imaginile filmate de către camera purtată de un polițist au fost făcute recent publice, scrie Washington Post.

Imaginile au provocat indignare, mai ales în contextul în care actele violente comise de către polițiștii americani sunt examinate cu atenție de către opinia publică, după moartea lui George Floyd, ucis de un ofițer de poliție care și-a ținut genunchiul timp de 8 minute pe gâtul victimei sale.

ADVERTISEMENT

Trei oameni ai legii au participat la arestarea băiatului de 8 ani, iar imaginile înregistrate de camera instalată pe corpul unuia dintre ei arată cum s-a derulat operațiunea.

Polițiștii au încercat să-l încătușeze pe băiat

Știi unde mergi? Mergi la închisoare?”, i-a spus un polițist băiatului căruia i-a cerut să-și pună palmele pe un dulap metalic din holul școlii pentru a-i face o percheziție corporală. Ulterior, i-a pus la mâinile la spate pentru a-l încătușa, dar încheieturile mâinilor copilului erau atât de mici, încât cătușele i-au alunecat de pe mână.

ADVERTISEMENT

După încătușarea eșuată, polițiștii l-au  dus în mașina parcată lângă școală. ”Înțelegi că-i foarte serioasă situația, nu? Nu-mi place că mă pui în poziția asta și că trebuie  să fac asta”, s-a adresat copilului  un al doilea polițist. Ulterior, copilul a fost dus la un loc de detenție pentru delincvenții juvenili. Rămâne neclar din postarea avocatului familiei copilului  cum a fost soluționat cazul.

Imaginile de la arestarea din 2018 au fost postate luni pe Twitter de către avocatul Ben Crump. ”Incredibil! Key West Police a folosit tactici de intimidare directă asupra unui băiat de 8 ani cu nevoi speciale”, a scris avocatul.

ADVERTISEMENT

În schimb, departamentul de poliție din Key West își apără agenții. ”În baza raportului, procedurile standard de operare au fost respectate”, a declarat șeful poliției locale, Sean T. Brandenburg.

Incidentul dintre elev și profesoară a avut loc în sala de mese, fără ca profesoara respectivă, o suplinitoare, să fie informată despre problemele de comportament ale băiatului.

ADVERTISEMENT

Avocatul Ben Crump a anunțat că mama băiatului, Bianca Digennaro, va depune plângere împotriva polițiștilor, școlii și primăriei Key West.

Nu este prima situație în care poliția este acuzată pentru modul în care interacționează cu minorii. Săptămâna trecută, poliția din Aurora, Colorado, și-a cerut scuze după ce mașina în care se aflau patru adolescenți de culoare a fost oprită, aceștia puși la pământ și încătușați din cauza unei erori. De asemenea, în februarie, un ofițer de poliție din Orlando a fost concediat după ce a arestat o fetiță de 6 ani.

ADVERTISEMENT