News

Băiețelul găsit mort în apropierea unei păduri din Arad este Sebastian Corbei. Părinții l-au recunoscut

05.04.2021 | 17:40
Baietelul gasit mort in apropierea unei paduri din Arad este Sebastian Corbei Parintii lau recunoscut
ADVERTISEMENT

Hainele de pe trupul neînsuflețit descoperit sâmbătă după-amiază în apropierea unei păduri din județul Arad îi aparțin lui Sebastian Ionel Corbei, băiețelul dispărut fără urmă de aproape trei luni. Părinții au confirmat, cu puțin timp în urmă, bănuielile procurorilor.

Pentru a elimina orice urmă de îndoială, aceștia așteaptă, însă, rezultatul expertizei ADN de la București. De asemenea, urmează să se stabilească împrejurările exacte în care s-a produs decesul.

ADVERTISEMENT

Din primele constatări medico-legale nu rezultă că pe corpul victimei ar fi existat urme de violenţă”, a explicat procurorul de caz. Cadavrul se afla într-o stare avansată de descompunere și era parțial devorat de animale.

Părinții au confirmat bănuielile procurorilor. Sebi este băiețelul găsit mort în preajma unei păduri din Arad

După spusele părinţilor, hainele sunt aceleaşi cu care era îmbrăcat copilul la momentul dispariţiei. Cu toate acestea, trebuie făcută expertiza ADN pentru confirmarea identităţii, iar pentru asta au fost prelevate deja probe biologice ce vor fi trimise la Institutul Naţional de Medicină Legală Bucureşti”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Chişineu-Criş, Răzvan Plic.

ADVERTISEMENT

Un cioban a observat, sâmbătă, în jurul orei 13:00, trupul neînsuflețit al băiețelului, la doar nouă kilometri de casă, în apropierea unei păduri și a alertat imediat autoritățile. În cauză a fost întocmit dosar penal și urmează să se stabilească împrejurările în care s-a produs decesul.

Istoria acestui caz este una foarte lungă, căutările au fost extrem de extinse. Distanța la care a fost găsit copilașul este destul de mare, într-un stufăriș, la aproximativ 10 – 12 kilometri de domiciliu.

ADVERTISEMENT

Particularitatea stufărișurilor de la fața locului este că sunt extrem de dense, iar temperaturile din acea perioadă au variat între îngheț și dezgheț, motiv pentru care câinii de urmă puteau să nu găsească cadavrul, chiar dacă ar fi trecut pentru el, căci mirosul s-ar fi schimbat”, a explicat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Sebastian Ionel Corbei a fost văzut ultima dată pe 9 ianuarie, în jurul orei 16.30, la o stână de lângă localitatea Vânători. A de acasă dis de dimineață, la joacă în sat și s-a alăturat unui grup de copii pentru a merge la stână, împreună cu un localnic bătrân.

ADVERTISEMENT

Văzând că nu se mai întoarce, mama a decis să sune la 112 și să anunțe dispariția. Sute de voluntari au luat parte atunci, alături de polițiști, jandarmi și pompieri, la operațiunea de căutare a micuțului, dar aceasta a fost, din păcate, sortită eșecului.

ADVERTISEMENT
Tags: