Balaci îl atenţionează pe Reghe: “E mai uşor să cîştigi Liga Campionilor în Europa decît în Asia!”

Al Hilal, formaţie antrenată de Laurenţiu Reghecampf, este aproape calificată în finala Ligii Campionilor Asiei după ce a învins cu 3-0 pe Al Ain în partida tur. Ilie Balaci, bun cunoscător...
22.09.2014 | 11:35
Balaci il atentioneaza pe Reghe E mai usor sa cistigi Liga Campionilor in Europa decit in Asia
ADVERTISEMENT

Al Hilal, formaţie antrenată de Laurenţiu Reghecampf, este aproape calificată în finala Ligii Campionilor Asiei după ce a învins cu 3-0 pe Al Ain în partida tur. Ilie Balaci, bun cunoscător al fotbalului arab, este impresionat de performanţa reuşită de fostul tehnician al Stelei.

“Reghecampf e aproape calificat în finala Ligii Campionilor Asiei. Cred că e mult mai uşor să cîştigi Liga Campionilor în Europa decît în Asia sau în Africa din simplul motiv că, dacă vrei să îţi urmăreşti adversarul, te urci în avion şi în trei ore eşti oriunde în Europa. Spre deosebire de Africa sau Asia, unde te duci în necunoscut, nu ştii nimic despre adversar. Să pleci de la Riad pînă în Japonia, faci 20 de ore cu escală. Rişti să pleci şi să pierzi meciul din campionat pe care voiai să-l vizionezi. În Africa e mai rău. Dar românii mei au făcut şi fac rezultate mai peste tot. Sînt mândru de asta”, a spus Balaci pentru Ring.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova a povestit şi ce l-a impresionat în mod deosebit cînd a antrenat în Arabia Saudită. “Am primit un ceas Versace de platină bătut în diamante, în valoare de peste 100.000 de dolari. Ediţie limitată, sînt doar 10 în lume. Am văzut palate, săli de sport, terenuri de fotbal imense la şeici, colecţii de maşini… Însă cel mai mult m-a impresionat vizita la prinţul Al-Waleed bin Talal, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii. Avea o casă care se întindea de-o parte şi de alta a unei autostrăzi. Treceai dintr-un living în altul pe sub autostradă, construiseră un tunel”, a spus Balaci.

Balaci a dezvăluit ce fel de fotbalişti ar fi adus la CS U Craiova dacă i s-ar fi propus să fie antrenor la formaţia din Bănie. “La început, dacă mi se propunea banca tehnică a Craiovei, m-aş fi dus. A fost o surpriză că a acceptat Cîrţu şi spune că lotul e OK. Eu de asta nu m-aş fi dus, fiindcă nu sînt mulţumit de lot. Cică s-ar fi cheltuit în jur de şase miloane de euro. Dacă aveam şase milioane, cumpăram şase <Chipciu> şi patru <Varela> şi cîştigam campionatul. Eu ştiu ceea ce vor oltenii. Cunosc mîndria lor. Vor să aibă o echipă cu care să se poată bate cu pumnul în piept că-s cei mai mari ei şi cu echipa lor. Să joace pe atac, să nu accepte să piardă. Aş fi ştiut să cer jucători pe profilul ăsta. Cei care au adus jucătorii nu cunosc mentalitatea oltenească. Nici nu au fost interesaţi să o cunoască, din moment ce ei nici nu sînt văzuţi pe stradă. Dacă scoţi jucătorii pe stradă, nu îi cunoaşte lumea. I-au văzut doar în straiele de meci, vorba lui Valentin Stănescu”, a spus Balaci.

ADVERTISEMENT

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

 

 

Tags: