Carousel hot news

Gino L-A TERMINAT. “Ce să fac? Pun mîna pe RANGĂ!”

Lucian Bălan, fost cîştigător al Cupei Campionilor Europeni, se zbate într-o sărăcie cruntă în ultimii ani. Din acest motiv, în septembrie 2010 a încercat să se sinucidă. Tocmai fusese...
Autori: Daniel Vlad, Octavian Cojocaru | 22.01.2014 | 00:06
Gino L-A TERMINAT.

Lucian Bălan, fost cîştigător al Cupei Campionilor Europeni, se zbate într-o sărăcie cruntă în ultimii ani. Din acest motiv, în septembrie 2010 a încercat să se sinucidă. Tocmai fusese dat afară de la Academia de juniori a Stelei, unde fusese angajat de Victor Piţurcă şi n-a mai suportat traiul la limita subzistenţei. De atunci, Lucian Bălan a primit numai lovituri.

Toate speranţele pe care şi le-a pus în renta viageră promisă campionilor europeni din urmă cu mulţi ani s-au năruit, deşi în mod repetat promisiunile au fost înnoite. Între timp, el şi-a căutat cu disperare un loc de muncă, dar nimeni nu l-a angajat. Aşa cum FANATIK v-a anunţat, şapte dintre componenţii echipei din Ghencea, generaţia 1986, au depus cereri la Ministerul Sportului pentru a primi renta viageră, dar numai doi, Majearu şi Duckadam au primit răspuns pozitiv, asta şi pentru că erau singurii care au dovedit că se află în incapacitate de muncă. “Ce vor, să-mi tai o mînă, ca să dovedesc că sînt handicapat?”, a răbufnit atunci Lucian Bălan.

La sfîrşitul anului trecut, Lucian Bălan a sperat din nou că soarele va ieşi şi pe strada sa, după ce Gino Iorgulescu, noul preşedinte de la LPF, a anunţat că va renunţa la jumătate din salariu, plus o jumătate din remuneraţia secretarului general, pentru a crea un fond de ajutor pentru foştii fotbalişti aflaţi într-o situaţie financiară precară. Cînd Gino Iorgulescu a anunţat oficial condiţiile pe care solicitanţii acestui ajutor trebuie să le îndeplinească, Lucian Bălan a înnebunit din nou de furie. Punctul B spune clar: “Persoana care aplică trebuie să se afle în incapacitate temporară sau permanentă de muncă/să aibă probleme mari de sănătate, boală gravă, dizabilităţi etc.”

“Am ajuns cu un picior în groapă”

Lucian Bălan a răbufnit cînd a auzit această cerinţă din comunicatul LPF. “Asta e viaţa. Am ajuns cu un picior în groapă. Recunosc, o duc greu cu banii. De două luni n-am putut să dau un telefon, pentru că am avut telefonul închis. Acum trăiesc o nouă umilinţă, după ce am auzit condiţiile LPF. Mă bucur că Viorel Turcu a primit acei bani, deoarece ştiu că are nevoie urgentă. Dar noi, cei din generaţia Steaua 86, care avem probleme cu banii, ce să facem? Să luăm o rangă în mînă şi să ne schilodim între noi? Poate aşa ne rupem o mînă sau un picior şi o să ne bage şi pe noi LPF în seamă. M-am convins şi de marele Gino Iorgulescu. Se comportă ca un politician. Cînd ajunge la ciolan nu-i mai dai de nas”, a declarat, foarte nervos, Lucian Bălan, pentru FANATIK.

92 de meciuri şi 5 goluri a strîns Lucian Bălan la Steaua numai în campionat

1

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!