Fotbal intern

Bălănescu, în vestiarul lui Dinamo după victoria de la Clinceni. Ce i-a anunțat pe jucători. După întâlnirile „de taină” cu Mihalcea și… Țălnar, reprezentantul spaniolilor! Exclusiv

06.07.2020 | 10:52
Balanescu in vestiarul lui Dinamo dupa victoria de la Clinceni Ce ia anuntat pe jucatori Dupa intalnirile de taina cu Mihalcea si Talnar reprezentantul spaniolilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a reușit să „rupă” șirul înfrângerilor la Clinceni, 3-1 cu Academica, doar primul pas spre o salvare dificilă de la retrogradare, care presupune minimum 12 puncte în cele 8 partide pe care le mai au de jucat „câinii” în play-out, cu tot cu restanțe.

Etapa viitoare Dinamo joacă pe teren propriu cu Poli Iași, o contracandidată serioasă la retrogradare, antrenată de tehnicianul pe care aproape toți suporterii lui Dinamo îl vor înapoi pe banca tehnică a „câinilor”, Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT

Și care tocmai a reușit o foarte importantă victorie cu Sepsi Sfântu Gheorghe, care n-a mai repetat la Iași prestația foarte bună de pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare”, când a învins fără drept de apel pe Dinamo.

Bogdan Bălănescu, vizită-surpriză în vestiarul lui Dinamo după victoria de la Clinceni. Ce i-a anunțat pe jucători. După întâlnirile „de taină” cu Adi Mihalcea și… Cornel Țălnar, reprezentantul spaniolilor!

La Clinceni portarul Cătălin Straton a contribuit decisiv la victoria „gură de oxigen” prin cele două penalty-uri apărate, prestația sa de excepție fiind convertită în 3 puncte de golurile marcate de Deian Sorescu (din… penalty!), elevul de liceu de origine iraniană Andrei Ahmed Mustafa Bani (la primul gol în Casa Pariurilor Liga 1) și italianul Diego Fabbrini.

ADVERTISEMENT

După meciul câștigat astfel cu Academica, directorul general dinamovist, Bogdan Bălănescu, a venit în vestiar și i-a dat căpitanului Ante Puljic un plic. Cu bani. Primă de victorie pentru toți „câinii” care au jucat în „purgatoriul” de la Clinceni.

Cornel Țălnar se implică în continuare la Dinamo, ca „agent” al speranței că, totuși, spaniolii și Cosmin Contra vor veni odată și-odată să salveze Dinamo din indiferența distrugătoare a lui Ionuț Negoiță.

ADVERTISEMENT

Altfel nu se explică întâlnirile „de taină” dinaintea meciurilor de la Ovidiu și de la Clinceni în care au intrat Bogdan Bălănescu, Adrian Mihalcea și… Cornel Țălnar. În calitate de supervizor al lui… al lui… ei știu al cui. Ceea ce știe toată lumea este că nici acum n-au ajuns în conturile lui Dinamo cei 400.000 de euro promiși de senor Pablo Manuel Fernandez Cortacero, reprezentant al lui senor Juan Jose Melero Marin, reprezentant al unor oameni de afaceri spanioli…

Programul de care ține salvarea sau retrogradarea lui Dinamo

Programul viitor al lui Dinamo conține 3 meciuri pe teren propriu și 3 în deplasare:

Poli Iași acasă 12 iulie
Chindia Târgoviște deplasare 15 iulie
Hermannstadt acasă 18 iulie
Sepsi deplasare 25 iulie
FC Voluntari deplasare 29 iulie
Viitorul acasă 1 august

Plus cele două partide amânate din cauza infectării cu coronavirus a magazionerului Cătălin Clincea, cu Chindia Târgoviște pe teren propriu și Hermannstadt la Sibiu, ale căror date nu au fost încă stabilite din cauza finalului de sezon foarte aglomerat de pandemia de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Clasament play-out

1. Viitorul 7 4 2 1 14-9 34 p
2. FC Voluntari 7 5 2 0 10-2 27 p
3. Academica Clinceni 8 5 0 3 8-9 26 p
4. Sepsi Sfântu Gheorghe 8 1 4 3 11-13 24 p
5. Poli Iaşi 8 3 1 4 10-9 21 p
6. Hermannstadt 6 2 2 2 7-9 21 p
7. Dinamo 6 1 0 5 4-8 20 p
8. Chindia Târgovişte 6 1 1 4 3-8 17 p
  • Sepsi, Hermannstadt și Chindia au punctajul rotunjit cu 0,5 puncte
  • Locul 6 din play-out joacă barajul de menținere în Casa Pariurilor Liga 1 cu locul 3 din play-off-ul Ligii a II-a, iar locurile 7 și 8 retrogradează în Liga a II-a
  • „Sunt prieten de foarte mult timp cu Cornel Talnar, dar la echipă decid doar eu. Noi discutam foarte mult si am discutat foarte mult si cand eram la echipa nationala, nu am nicio problema sa fac asta mai ales cu un om care cunoaste fotbal. Este binevenit, dar nu decide peste mine” – Adrian Mihalcea
ADVERTISEMENT