Fotbal international

Sau suspendat, sau rezervă!

Vinerea trecută se părea că telenovela transferului internaţionalului galez Gareth Bale de la Tottenham la Real Madrid s-a încheiat cu happy-end pentru toată lumea. Real se alegea cu jucătorul...
05.08.2013 | 12:04
Sau suspendat sau rezerva

Vinerea trecută se părea că telenovela transferului internaţionalului galez Gareth Bale de la Tottenham la Real Madrid s-a încheiat cu happy-end pentru toată lumea. Real se alegea cu jucătorul dorit, Tottenham cu peste 90 de milioane euro plus trei jucători de la Madrid la schimb, iar fotbalistul ajunge pe Santiago Bernabeu, visul său de mic copil. Astăzi, în loc de happy, totul e o mare nebuloasă, dar una extrem de tensionată, iar în loc de end situaţia se îndreaptă cel puţin spre o lungă vară fierbinte. În afară de spanioli, care privesc sideraţi la războiul pe faţă dintre jucător şi clubul londonez, atît patronii, cît şi Bale sînt de mult cu săbiile scoase şi fiecare caută să dea lovitura decisivă. Boss-ul cel mare, Daniel Levy, l-a ameninţat deja pe Bale să-şi bage minţile în cap şi să revină imediat la pregătiri, pentru că abia de vara viitoare s-ar putea vorbi de un transfer. Real, evident, nu acceptă sub nici o formă să dea o grămadă de bani pentru a avea jucătorul de la anul.

A procedat la fel şi cu Berbatov şi cu Modrici

Dar Bale pare foarte îndîrjit şi continuă să aibă o atitudine rebelă. Nu a făcut deplasarea la Monte Carlo pentru amicalul cu AS Monaco, invocînd aceeaşi problemă musculară care l-a scos din lot la turneul asiatic. Insistă pe ideea că a avut o înţelegere clară cu preşedintele Daniel Levy, prin care acesta i-a promis ferm că îi va drumul să plece în vară la o echipă mare, dacă suma oferită va fi pe placul clubului şi dacă Tottenham nu va prinde loc de Liga Campionilor. Real Madrid oferă şi luna de pe cer pentru jucător din punct de vedere financiar, iar calificarea în Liga Campionilor nu s-a realizat. Cu toate acestea, Levy îl ţine legat pe Bale de o echipă la care galezul nu mai vrea nici în ruptul capului. Cere să i se dea drumul la Madrid şi coechipierii lui erau atît de siguri că transferul e ca şi făcut, încît l-au rugat să le dea autografe pe tricouri, pentru  a avea amintire de la un coleg de-al lor ce a ajuns între primii cinci fotbalişti ai lumii şi, cu siguranţă, cel mai scump transfer din istoria fotbalului. Bale nu a luat în calcul un singur aspect. Faptul că este încă sub contract cu londonezii şi că Daniel Levy are, cu siguranţă, ceva mai mult sadism decît doza normală, pentru că la fel le-a făcut şi bulgarului Dmitar Berbatov la plecare acestuia la Manchester United şi croatului Luka Modrici, transferat după mari lupte vara trecută exact la Real Madrid.

Deocamdată nimeni nuştie ce va fi. Florentino Perez, preşedintele lui Real se va întîlni săptămîna viitoare, pe pămînt american, cu omologul său de la Tottenham, Damiel Levy. Pînă atunci Bale trebuie să se pregătească la Tottenham, altminteri riscă tare fie suspendarea, fie ţinerea pe bancă pentru un an.