Dezastru! S-a rupt a 19-a oară! Cât a costat fiecare partidă a lui Bale

Vicentiu Dinescu    Ionut Neamţu   
în Stiri sportive
11/11/2017, 12:44
Dezastru! S-a rupt a 19-a oară! Cât a costat fiecare partidă a lui Bale GALERIE FOTO

Conform publicaţiei As, aceasta este a 19-a accidentare a internaţionalului galez de când a fost achiziţionat de Real Madrid, în iunie 2013. Mai mult, jurnaliştii spanioli au făcut un calcul cât a costat fiecare partidă jucată  de Bale în tricoul marilenilor.

Real Madrid a cheltuit cu Gareth Bale aproximativ 170 de milioane de euro (suma de transfer + salariul), dar galezul nu a jucat decât în 159 de partide. Conform unui calcul făcut de As, fiecare meci jucat de Bale i-a costat 1.060.377 de euro pe campionii Spaniei, iar fiecare minut petrecut pe teren de acesta a costat 13.593 de euro.

Bale a avut ofertă în vară de la Manchester United

Oficialii clubului Real Madrid sunt acum supăraţi că nu l-au vândut pe Gareth Bale în perioada de mercato din vară la Manchester United, atunci când Jose Mourinho era dispus să plătească 110 milioane de euro pentru atacantul galez.

Galezul, care are un salariu anual de peste 15 milioane de euro la Real Madrid, era în recuperare după o altă accidentare şi spera să revină pe teren la derbiul cu Atletico Madrid, din 18 noiembrie, din etapa a XII-a din Primera Division.

Cea mai gravă accidentare a suferit-o în noiembrie 2016

Cea mai gravă accidentare suferită de Gareth Bale de când a fost achiziţionat de Real Madrid, în vara anului 2013, a fost în noiembrie 2016, când a pierdut 18 meciuri din cauza unei leziuni la glezna dreaptă. Alte trei accidentări la glezne l-au făcut pe galez să piardă câte 8 partide de fiecare dată.

În primul sezon petrecut la Real Madrid, Gareth Bale a avut 5 accidentări uşoare care l-au ţinut departe de teren 10 meciuri. În sezonul 2014-2015 el a avut 3 accidentări şi a ratat 8 partide, iar în sezonul următor nu a jucat în 18 întâlniri din cauza a 5 accidentări.

În cel de-al patrulea sezon în tricoul ”blanco”, Gareth Bale a absentat în 29 de meciuri din cauza a 4 accidentări, iar în actuala stagiune a pierdut deja 8 întâlniri din cauza accidentării la glezna stângă suferită în luna septembrie.

Deşi presa spaniolă a scris că ultima accidentare ar putea să-l facă pe Gareth Bale să nu mai joace în acest sezon, Real Madrid speră ca perioada de indisponibilitate să nu fie mai mare de două luni. În acest sezon, galezul a jucat doar în 9 meciuri pentru Real Madrid şi a marcat 3 goluri.

Închide ×