Fotbal intern

Bălgrădean, batjocorit în Belgia

În urmă cu o lună şi jumătate, Dinamo a fost la un pas să rămînă fără titularul postului de portar, Cristian Bălgrădean. Agenţii lui "Pufi" păreau că s-au înţeles cu oficialii lui...
29.08.2013 | 15:56
Balgradean batjocorit in Belgia
ADVERTISEMENT

În urmă cu o lună şi jumătate, Dinamo a fost la un pas să rămînă fără titularul postului de portar, Cristian Bălgrădean. Agenţii lui “Pufi” păreau că s-au înţeles cu oficialii lui Standard Liege pentru un transfer definitiv, însă lucrurile au luat o turnură neaşteptată, în momentul în care jucătorul a ajuns în Belgia. Plecat direct din cantonamentul de la Săftica, Bălgrădean nu a stat decît o zi la Standard, după care s-a întors la Bucureşti, varianta oficială fiind că a fost o neînţelegere legată de modul de transfer al portarului.

Dinamo a vrut să-l vîndă, Standard dorea doar împrumut

Aparent, oficialii lui Dinamo fuseseră informaţi că belgienii îl vor definitiv pe “Pufi”, în schimbul căruia sînt pregătiţi să achite în jur de 800.000 de euro, sumă agreată de conducătorii “cîinilor”. Pînă la urmă însă, conform reacţiilor de atunci, s-a dovedit că reprezentanţii lui Standard îl doreau pe portarul român doar împrumut, pentru un an, urmînd ca ulterior să-l achiziţioneze definitiv dacă acesta ar fi oferit randamentul aşteptat. Varianta nu a fost pe placul conducătorilor însă, iar totul a picat în cele din urmă, rămînînd totuşi o portiţă deschisă pentru ca negocierile să se reia în iarnă.

ADVERTISEMENT

“Nu avem ce face cu el!”

Surse apropiate lui Dinamo au divulgat, însă, pentru FANATIK, mai multe amănunte legate de felul în care goalkeeperul a fost tratat în Belgia, la singurul antrenament pe care l-a susţinut în tricoul lui Standard, amănunte care pînă la urmă au contat în blocarea transferului. Bălgrădean fusese asigurat că transferul este rezolvat, doar că va trebui să fie văzut puţin la lucru înainte să semneze angajamentul. Astfel, “Pufi” a intrat în poartă, iar antrenorul de portari a şutat mai multe mingi în direcţia sa, la intervale foarte scurte de timp una de alta şi de la doar cîţiva metri de buturile între care stătea Bălgrădean. Surprins de acest intensitatea inexplicabilă, românul a rămas aproape şocat cînd a aflat că omul care i-a tras la poartă s-a dus la oficialii clubului şi le-a transmis: “Nu-mi place cum se mişcă! Nu avem ce face cu el!”, au punctat sursele menţionate. Se pare că tocmai din a această cauză, Bălgrădean s-a întors cu moralul la pămînt în România, motiv invocat de Gigi Mulţescu în ceea ce priveşte netitularizarea acestuia în prima etapă, la Timişoara.