Fotbal intern

EXCLUSIV / Bălgrădean pleacă la iarnă, Dinamo i-a găsit un înlocuitor care joacă în cupele europene!

Dinamo caută să-şi cumpere mănuşi pentru la iarnă. Mănuşi de portar pentru că Bălgrădean va părăsi gruparea din Ştefan cel Mare după trei ani petrecuţi în tricoul alb-roşu....
30.09.2013 | 22:58
EXCLUSIV  Balgradean pleaca la iarna Dinamo ia gasit un inlocuitor care joaca in cupele europene

Dinamo caută să-şi cumpere mănuşi pentru la iarnă. Mănuşi de portar pentru că Bălgrădean va părăsi gruparea din Ştefan cel Mare după trei ani petrecuţi în tricoul alb-roşu.

Sursele FANATIK susţin că s-au reluat negocierile cu Standard Liege, iar Bălgrădean se va transfera în Belgia în această iarnă. În vară, portarul de 25 de ani a fost la un pas de a semna cu fosta formaţie antrenată de Mircea Rednic.

Atunci, Bălgrădean a mers la Liege, a efectuat vizita medicală, apoi a revenit la Bucureşti. ”Standard dorea un împrumut pe un an cu opţiune de transfer definitiv. Se stabilise şi suma de 800.000 de euro pentru transfer, dar nu am fost de acord cu un împrumut. Poate reluăm negocierile la iarnă”, spunea Constantin Anghelache.

Îl vor pe Bornescu! 

Dinamo i-a găsit deja înlocuitor lui Bălgrădean, ”cîinii” începînd negocierile cu portarul Petrolului, Mircea Bornescu. Goalkeeper-ul de 33 de ani se află în dizgraţia conducerii la Ploieşti, care în vară a încercat să-i diminueze contractul de 150.000 de euro pe sezon cu 25% .

Mircea a jucat în doar trei partide în acest sezon, două  în Europa, cu Vikingur (4-0) şi cu Swansea (2-1), şi contra Universităţii Craiova, în Cupa României, în rest Pecanha a pus stăpînire pe mănuşile de titular.

Lui Bornescu îi expiră contractul cu Petrolul în vară, astfel că din iarnă intră în ultimele şase luni, ceea ce este pe placul ”cîinilor”, care l-ar putea lua fără să achite vreun leu. Singurul impediment în calea transferului ar putea fi salariul, însă roş-albii au o variantă care este şi pe placul goalkeeper-ului de 33 de ani: din cei 800.000 de euro încasaţi pe Bălgrădean, Bornescu va primi 10% din sumă la semnătură şi un salariu lunar de 8.000 de euro, plus bonusuri de performanţă în funcţie de rezultatele personale şi ale echipei.

500.000 de euro este cota de piaţă a lui Mircea Bornescu, conform site-ului transfermarkt.de

2,6 milioane de euro este cota de piaţă a lui Bălgrădean, conform site-ului transfermarkt.de

Bonetti i-a pus piedică acum un an!

Cristian Bălgrădean ar fi putut evolua acum în Primera Division. În vara lui 2012, Victor Becali, agentul portarului de 25 de ani, dezvăluia cum a ratat acesta un transfer în Spania, pe cînd antrenor în Ştefan cel Mare era Dario Bonetti. ”Dacă Bonetti l-ar fi băgat pe Bălgrădean în ultimele etape, Cristi nu mai era acum la Dinamo. Clubul lua 2 milioane de euro, iar el ajungea în Primera Division, unde era dorit de cîteva echipe”, a spus Becali atunci. Betis Sevilla a fost formaţia cea mai interesată de Bălgrădean.

Bornescu a jucat la 7 echipe în carieră: Juventus Colentina, Apulum Alba Iulia, Extensiv Craiova, Universitatea Craiova, Rapid, Universitatea Cluj şi Petrolul.

www.rpressport.ro www.rpressport.ro