Sport

Ballkani – CFR Cluj 1-1, în etapa 1 din Grupa G Conference League 2022. Yuri egalează în prelungiri după ce Thaci deschisese scorul. Video

Ballkani -CFR Cluj 1-1, in etapa 1 din grupa G a Conference League 2022, campioana României egalând în prelungiri.
08.09.2022 | 18:35
Ballkani  CFR Cluj 11 in etapa 1 din Grupa G Conference League 2022 Yuri egaleaza in prelungiri dupa ce Thaci deschisese scorul Video
Ballkani - CFR Cluj, în etapa 1 din Grupa G Conference League 2022. Veteranul Ciprian Deac este chemat încă o datâ să conducă echipa la un rezultat pozitiv. Foto: CFR Cluj Facebook
ADVERTISEMENT
08-09-2022
15:35

LIVE Ballkani - CFR Cluj 1-1 (Thaci 65 / Yuri 90+1)

Vezi aici cele mai importante faze

Min.90+1 – GOOOL CFR Cluj. Scuffet bate o lovitură liberă, lung, mingea cade în careu, iar Yuri profită de o neînțelegere între Frasheri și Thaci, care se ciocnesc, și trimite balonul în poartă.

Min.86 – Buș intră în locul lui Cvek.

Min.85 – Două schimbări la gazde: ies Rrahmani și Krasniqi, intră Abazi și Albin Berisha.

Min.83 – Acțiune a lui Păun în banda stângă, însă centrarea este în apropierea porții, iar Frasheri reține.

Min.79 – Acțiune a celor de la CFR, mingea este așezată pentru Petrila, la 20 de metri, în poziție centrală, dar șutul acestuia, cu efect, trece pe lângă. Imediat după, schimbare la gazde: iese Qendrim Zyba și intră Leotrim Bekteshi.

Min. 75 – Schimbare și la gazde: Cardoso în locul lui Korenica.

Min .73 – Deac este înlocuit de Petrila, iar Boateng de Bordeianu.

Min.69 – Emmanuel Yeboah șutează puternic, dar mingea este blocată de un fundaș advers. 

Min.65 – GOOOL Ballkani. Thaci este găsit în careu de Albion Rrahmani, în careu, în banda dreaptă, și șutează necruțător, sus, deschizând scorul.

Min.63 – Deac îl găsește pe Boateng, acesta întoarce un adversar și șutează tare, dar mingea, deviată, iese în corner.

Min. 62 – Roger este înlocuit de Malele.

Min.52 – Boateng aruncă lung de la margine, iar Adrian Păun trimite cu capul periculos sper poarta celor de la Ballkani.

Min.46 – Petrescu face prima schimbare. Păun îi ia locul lui Mistrati.

Min. 30 – Rrahmani a șutat cu efect din colțul careului mare, dar Scuffet a respins din plonjon.

Min. 22 – Kosovarii au bâlbâit un balon în propriul careu, dar șutul lui Roger a trecut puțin pe lângă poartă.

Min. 9 – Deac șutează plasat la vinclu de la 18 metri, dar balonul este deviat de portar în corner.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Ballkani – CFR Cluj.

  • Ballkani: Frasheri – Thaci, Dellova, Jashanica, Thaqi – Korenica, Zyba, Emerllahu – Gripshi, Rrahmani, Krasniqi. Rezerve: Balaj, Ljuljanovic – Potoku, Zarubica, Sinani, Shala, Abazi, Tusha, Maksutaj, Bekteshi, Berisha, Lucas. Antrenor: Ilir Daja.
  • CFR Cluj: Scuffet – Vraun, Yuri, Burcă, Camora – Boateng, Hammershoy-Mistrati, Cvek – Deac, Yeboah, Roger. Rezerve: Bălgrădean – Brucic, Manea, Billong, Păun, Malele, Petrila, Janga, Kolinger, Bordeianu, Muhar, Buş. Antrenor: Dan Petrescu.

Meciul Ballkani – CFR Cluj are loc joi, 8 septembrie, cu începere de la ora 19:45, în etapa 1 a grupei G din Conference League. Este debutul în grupele acestei competiții, din care ardelenii nu au reușit sezonul trecut să treacă în primăvară, în 16-imi, dar acum obiectivul trasat de conducere este ocuparea unuia dintre primele două locuri din grupă.

Cine transmite la TV meciul Ballkani – CFR Cluj din etapa 1 a grupei G Conference League

Partida Ballkani – CFR Cluj se joacă joi, 8 septembrie, de la ora 19:45, pe stadionul Național Fadil Vokkri din Prishtina deoarece arena proprie, Suva Reka City, are capacitatea unei arene din liga a treia sau chiar a uneia din campionatul județean de la noi, numai 1500 de locuri și nu a primit acceptul UEFA pentru jocurile europene.  Meciul va putea fi urmărit în direct pe micile ecrane doar pe canalul PRO Arena, dar îl mai puteți viziona și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Prishtina este capitala statului Kosovo. Joi, 8 septembrie, jucătorii lui Dan Petrescu vor avea parte de o zi călduroasă, cu o maximă de 32 de grade, cer senin permanent, la ora partidei urmând a fi în jur de 29 de grade. Elvețianul Urs Schnyder va fi arbitru, el fluierând pe CFR Cluj în iulie 2021, la Banja Luka, în turul 1 preliminar al Champions League, meci pierdut de CFR după prelungiri cu 2-1, dar cu calificare în etapa următoare.

Cine este Ballkani, adversara lui CFR Cluj-ului din Conference League 2022

FC Ballkani, fondată în anul 1947 sub denumirea de Rinia, este echipa campioană a ultimei ediții din întrecerea internă a statului Kosovo. Actuala denumire a fost schimbată în 1965, după ce Combinatul chimic din Suva Reka a preluat clubul. Titlul reușit sezonul trecut reprezintă cea mai bună performanță a acestui club care este primul ce a decis să părăsească ligile din Iugoslavia în anii 90, alegând să joace în campionatul neoficial al Kosovo până ce acesta a fost recunoscut de o parte a țărilor ca stat, dar nu și de România!

ADVERTISEMENT

Echipa este pregătită de albanezul Ilir Daja și în lot, în afara de o majoritate kosovară, se mai regăsesc un brazilian, un olandez, un nigerian, un muntenegrean și trei albanezi. Ballkani a luat startul în turul 1 preliminar al Champions League, fiind eliminată de Zalgiris Vilnius din Lituania după prelungiri, ceea ce a ănsemnat, ca și cazul CFR Cluj, transferul în turul 2 preliminar al Conference League. Au urmat: 6-0 și 4-0 cu La Fiorita din San Marino, calificare la lovituri de departajare cu Klaksvik din Insulele Faroe și surpriza din play-off, 1-0 și 2-1 cu Shkupi din Macedonia de Nord.

Cum arată Grupa G, din care face parte CFR Cluj, din Conference League

Spre deosebire de FCSB, repartizată într-o adevărată grupă a morții, alături de echipe din Anglia, Belgia și Danemarca, pentru CFR Cluj zeița Fortuna a fost mult mai îngăduitoare, ardelenii chiar având șanse reale de a putea încheia pe unul dintre primele două locuri din grupa G, cel mai probabil pe poziția secundă.

ADVERTISEMENT

Pe locul 2 pentru că obiectiv vorbind marea favorită la câștigarea grupei este echipa cehă Slavia Praga, care are un lot extrem de valoros și cu care CFR s-a mai confruntat cu câțiva ani în urmă în play-off-ul Champions League, fiind cu greu eliminată. Turcii de la Sivasspor nu reprezintă un adversar imposibil de doborât iar kosovarii de la Ballkani sunt considerați carne de tun pentru celelalte echipe din grupă.

Cote la pariuri pentru partida Ballkani – CFR Cluj

CFR Cluj este considerată a fi echipa cu prima șansă din această partidă, dar cotele acordate de casele de pariuri sunt foarte mari, semn că echipa lui Dan Petrescu nu mai prezintă totală încredere ca în anii anteriori. 2,20 are CFR Cluj pentru cele trei puncte iar gazdele au primit 3,40. Un gol înscris de Ballkani are cotă de 1,50.

ADVERTISEMENT

Ca de obicei Bursucul Dan Petrescu și-a ținut discursul obișnuit, subliniind că vor întâlni un adversar puternic și că echipa sa va avea viață grea la Prishtina, chiar dacă calificarea kosovarilor este privită drept o mare surpriză. Dan Petrescu a precizat că nu mai există echipe mici și din acest motiv va fi un joc greu, dar speră să iasă cu un rezultat pozitiv.

ADVERTISEMENT