Sport

Unde va fi expus al 7-lea Balon de Aur câștigat de Lionel Messi. Decizia care îi va înfuria pe șeicii de la PSG

Lionel Messi a câștigat pentru a șaptea oară în carieră Balonul de Aur și a decis ca trofeul să fie expus lângă celelalte șase în muzeul fostului său club, FC Barcelona.
01.12.2021 | 11:55
Unde va fi expus al 7lea Balon de Aur castigat de Lionel Messi Decizia care ii va infuria pe seicii de la PSG
Lionel Messi a câștigat pentru a șaptea oară în carieră Balonul de Aur și a decis ca trofeul să fie expus lângă celelalte șase în muzeul fostului său club, FC Barcelona. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Victoria starului argentinian în fața atacantului polonez Robert Lewandowski a stârnit multe comentarii, nu puțini fiind aceia care au spus că atacantul lui Bayern Munchen merita marele premiu.

Nu este pentru prima dată când acordarea acestui titlu naște controverse, iar Messi a mai fost în centrul unui scandal asemănător și în 2010, atunci când s-a spus că trofeul trebuia sa ajungă la Xavi sau Andres Iniesta.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi va duce la Barcelona al 7-lea Balon de Aur

Dar au fost oameni care s-au aflat de partea lui Lionel Messi în câștigarea celui de-al 7-lea Balon de Aur. Unul dintre ei a fost președintele clubului PSG, Nasser Al-Kelaifi, care se felicită pentru investiția făcută în vară când l-a adus pe argentinian de la Barcelona.

Însă, ultima decizie a noului star de pe Parc des Princes ar putea să nu fie tocmai pe placul șeicului qatarez. Conform Daily Mail, care citează presa spaniolă, Messi ar fi decis ca ultimul său trofeu să ajungă în muzeul clubului FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a plecat de câteva luni din Catalunya și dă semne că s-a acomodat în cele din urmă la Paris, argentinianul nu poate uita perioada glorioasă petrecută la clubul ”blaugrana” și vrea ca trofeul câștigat să ajungă alături de celelalte șase pe Camp Nou.

Argentinianul visează la ziua când se va întoarce pe Camp Nou

Este o decizie care arată că deși a plecat cu multă vâlvă de la Barcelona și a spus în mai multe rânduri că gândul său este acum doar la PSG, Leo Messi nu se poate rupe de trecutul său la formația catalană.

ADVERTISEMENT

În apărarea sa, fotbalistul poate să argumenteze faptul că în prima parte a anului 2021 a jucat pentru Barcelona și a câștigat Cupa Spaniei, cu toate că trofeul primit din partea revistei France Football a venit în mare parte ca urmare a succesului cu naționala Argentinei de la Copa America.

La doar câteva luni după ce a semnat cu PSG, Messi a dezvăluit că marele său vis este să revină într-o zi la Barcelona, chiar dacă s-a arătat supărat pe modul în care președintele Joan Laporta a gestionat plecarea sa. Argentinianul a mărturisit că după ce se va retrage i-ar plăcea să fie secretar tehnic la clubul catalan.

ADVERTISEMENT

Generația de Aur, păreri împărțite despre succesul lui Messi

Lionel Messi a câștigat cel de-al șaptelea Balon de Aur, spre nemulțumirea multora, care îl vedeau câștigător pe Robert Lewandowski. E și cazul agentului polonezului, care a contestat vehement decizia France Football.

De aceeași părere este și fostul mare internațional Ionuț Lupescu. Vorbind pentru FANATIK despre acest subiect, actual director tehnic al Federației de Fotbal din Arabia Saudită susține că decernarea Balonului de Aur ar trebui să se realizeze în baza unor criterii bine stabilite, deoarece oamenii care votează sunt subiectivi.

În schimb, Gică Popescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că nu este surprins de faptul că Messi a cucerit încă un Balon de Aur și e convins că dacă va continua să joace la fel pentru PSG va reuși și anul viitor să câștige acest trofeu.

ADVERTISEMENT