Fotbal international

Cine câştigă Balonul de Aur! Lista celor mai buni 30 de fotbalişti

UPDATE, ora 20:35 / Cei 30 de fotbalişti care se luptă pentru trofeul "Balonul de Aur", oferit de France Football sunt:...
10.10.2017 | 00:03
Cine castiga Balonul de Aur Lista celor mai buni 30 de fotbalisti

UPDATE, ora 20:35 / Cei 30 de fotbalişti care se luptă pentru trofeul “Balonul de Aur”, oferit de France Football sunt:

Neymar (PSG)
Luka Modric (Real Madrid)
Paulo Dybala (Juventus Turin)
Marcelo (Real Madrid)
N’Golo Kanté (Chelsea
Luis Suarez (FC Barcelona)
Sergio Ramos (Real Madrid)
Jan Oblak (Atlético Madrid)
Philippe Coutinho (Liverpool)
Dries Mertens (Naples)
Kevin De Bruyne (Manchester City)
Robert Lewandowski (Bayern Munich)
David De Gea (Manchester United)
Harry Kane (Tottenham)
Edin Dzeko (AS Roma)
Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Toni Kroos (Real Madrid)
Gianluigi Buffon (Juventus Turin)
Sadio Mané (Liverpool)
Radamel Falcao (AS Monaco)
Lionel Messi (FC Barcelone)
Pierre-Emerick Aubameyang (Borussia Dortmund)
Edinson Cavani (PSG)
Mats Hummels (Bayern Munich)
Karim Benzema (Real Madrid)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Eden Hazard (Chelsea)
Leonardo Bonucci (AC Milan)
Isco (Real Madrid)
Kylian Mbappé (PSG)

UPDATE, ora 20:30 / Ultimii 5 jucători au fost anunţaţi de France Football pe lista oficială a nominalizaţilor pentru “Balonul de Aur”: Ronaldo, Hazard, Bonucci, Isco şi Mbappe hthrth UPDATE, ora 19:43 / Leo Messi a fost anunţat de France Football pe lista fotbaliştilor nominalizaţi pentru “Balonul de Aur”, alături de Aubameyang, Cavani, Hummels, Benzema. Ronaldo nu a fost încă anunţat oficial pe listă  UPDATE, ora 19:00 / France Football a anunţat încă 5 fotbalişti nominalizaţi la “Balonul de Aur”: Griezmann, Kroos, Buffon, Mane şi Falcao. Au mai rămas două serii de jucători pe care francezii le vor prezenta la orele 19:35 şi 20:15.  UPDATE, ora 16:48 / France Football a mai anunţat 5 fotbalişti nominalizaţi pentru “Balonul de Aur” 2017: De Bruyne, Lewandowski, De Gea, Kane şi Dzeko  Jucătorii nominalizaţi până acum:

France Football a anunţat, luni dimineaţă, lista primilor 5 jucători nominalizaţi la Balonul de Aur 2017. Prestigioasa publicaţie franceză va publica întreaga lista de 30 de fotbalişti în cursul acestei zile, în calupuri de câte 5 nume. Primii fotbalişti anunţaţi de francezi sunt Neymar (PSG), Modrici (Real Madrid), Dybala (Juventus), Marcelo (Real Madrid) şi surpriza Kante (Chelsea). Urmează Sergio Ramos (Real Madrid), Luis Suarez (Barcelona), Jan Oblak (Atletico), Philippe Coutinho (Liverpool), Dries Mertens (Napoli). 

Marele favorit este însă Cristiano Ronaldo, mai ales că France Football, în vara acestui an, nu l-a inclus pe Lionel Messi pe lista ideală a Ligii Campionilor, din 2017: Gianluigi Buffon (Juventus) – Daniel Alves (PSG), Sergio Ramos (Real), Leonardo Bonucci (Milan), Marcelo (Real) – Luka Modric (Real), Thomas Lemar (Monaco), Fabinho (Monaco) – Cristiano Ronaldo (Real), Paolo Dybala (Juventus), Neymar (PSG). Antrenor: Zinedine Zidane.  Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 7 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Ronaldo e favorit la Balonul de Aur 2017

Din 2016, revista France Football realizează din nou ancheta fără sprijinul FIFA, care s-a ocupat de ierarhia pentru Balonul de Aur în perioada 2009-2015. Învingătorul este ales pe baza votului unui juriu format din jurnalişti sportivi din întreaga lume şi nu de căpitani, selecţioneri şi jurnalişti aşa cum a fost în perioada colaborării cu FIFA. Revista franceză acordă Balonul de aur din 1956.

Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo sunt jucătorii cu cele mai multe Baloane de Aur din istorie. Argentinianul a câştigat trofeul de 5 ori, iar portughezul de 4 ori, mai mult decât oricare alt fotbalist înaintea lor. Sunt urmaţi de Johan Cruyff, Marco Van Basten şi Michel Platini, toţi cu câte 3 distincţii.