Sport

”Balonul de aur”, ediția 2 în 1. Anunțul organizatorilor celei mai importante gale din fotbalul mondial

Ceremonia de decernare a celui mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial, ”Balonul de aur”, ar putea avea loc anul acesta, la începutul lunii decembrie.
27.07.2021 | 12:25
Balonul de aur editia 2 in 1 Anuntul organizatorilor celei mai importante gale din fotbalul mondial
Balonul de Aur
ADVERTISEMENT

Gala de decernare a celebrului ”Balon D’or” ar putea fi una cu totul specială anul acesta.  L’Equipe notează că organizatorul evenimentului, cotidianul France Football ar putea decerna trofeele pentru 2020 și 2021 în cadrul unei singure ceremonii.

O decizie finală va fi luată în perioada următoare. Potrivit presei din Franța, gala de decernare a trofeelor ar putea avea loc la data de 5 decembrie.

ADVERTISEMENT

O reparație morală pentru Lewandowski

Balonul de Aur este trofeul decernat în fiecare an sportivului considerat cel mai bun fotbalist din lume. Anul trecut gala nu a fost organizată din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Astfel, în cazul în care France Football va decide ca la ceremonia din luna decembrie să fie acordat și trofeul pentru anul 2020, ar fi ca o reparație morală pentru polonezul Robert Lewandowski.

ADVERTISEMENT

Atacantul lui Bayern Munchen este considerat de specialiști câștigătorul moral al trofeului, chiar dacă, în cele din urmă, organizatorii vor decide ca acesta nu mai fie acordat.

Anul trecut, Robert Lewandowski a marcat 32 de goluri în 26 de meciuri pentru campioana din Bundesliga și a fost desemnat FIFA World Player.

ADVERTISEMENT

Cine este favorit să câștige ”Balonul de aur 2021”

Imediat după ce Euro 2020, respectiv Copa America și-au desemnat câștigătoarele, casele de pariuri au publicat noile cote ale favoriților la câștigarea trofeului ”Balonul de aur”, ediția 2021.

Bookmakerii care stabilesc șansele fotbaliștilor de a intra în posesia celui mai râvnit trofeul individual au luat în calcul evoluțiile favoriților la Euro 2020 și la Copa America, întreceri care s-au desfășurat în paralel pe ”Bătrânul Continent”, respectiv în America de Sud.

ADVERTISEMENT

Căpitanul Argentinei, Lionel Messi, a făcut un turneu memorabil în Copa America și a cucerit primul trofeu major din carieră, la nivel de echipe naționale. De altfel, Messi este principalul favorit să câștige pentru a 7-a oară ”Balon D’or”, având o cotă de 1,5.

La o distanță considerabilă se situează căpitanul Angliei, Harry Kane cu o cotă de 5,5, iar Kylyan Mbappe și Robert Lewandowski încheie podiumul, ambii având cota 7.

”Balonul de aur” este trofeul creat în 1956 de prestigiosul bisăptămânal France Football pentru a premia cel mai bun fotbalist al lumii.

ADVERTISEMENT