Fotbal international

Balonul de Aur nu se va acorda în 2020. Cum explică francezii decizia radicală

20.07.2020 | 15:18
Balonul de Aur nu se va acorda in 2020 Cum explica francezii decizia radicala
ADVERTISEMENT

Publicația France Football a anunțat că nu va acorda trofeul Balonul de Aur în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus.

Este pentru prima dată în istorie, de la înființarea în 1956, când cel mai prestigios trofeu individual nu va fi decernat.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, B alonul de Aur a fost câștigat de starul Barcelonei, Leo Messi, în timp ce la feminin s-a impus Megan Rapinoe, campioană mondială cu reprezentativa Statelor Unite.

Acordarea Balonului de Aur întreruptă în 2020

”Am luat această decizie pentru că este un an unic și neobișnuit. Balonul de Aur transmite, pe lângă excelența sportivă, valori precum solidaritatea și responsabilitatea”, notează France Football în comunicatul prin care anunță că nu se va acorda Balonul de Aur în 2020.

ADVERTISEMENT

De asemenea, francezii notează că ierarhia finală ar fi fost influențată de faptul că o parte dintre campionate au fost ”înghețate” și astfel nu toți jucătorii ar fi beneficiat de aceleașo șanse la câștigarea trofeului.

”Nu am vrut să punem un semn de neșters pe lista de premii pe modelul ‘trofeu câștigat în circumstanțe excepționale din cauza crizei de sănătate Covid-19’. Vom prefera întotdeauna o mică entorsă, decât o cicatrice mare.

ADVERTISEMENT

Paranteza nu ne încântă, ci ni se pare cel mai responsabil și logic lucru. Protejarea credibilității și legitimității unui astfel de premiu înseamnă, de asemenea, asigurarea faptului că acesta este ireproșabil în timp”, a mai scris publicația franceză.

O altă explicație este faptul că cei 220 de jurați din întrega lume ar putea fi distrași în procesul lor de alegere din cauza altor priorități sau situații de urgență ce trebui gestionaate în această perioadă de criză medicală.

ADVERTISEMENT

În acest moment, conform prognozelor specialiștilor, principalul favorit la câștigarea trofeului era atacantul formației Bayern Munchen, Robert Lewandowski. Polonezul are 34 de goluri înscrise în Bundesliga, plus alte 11 marcate în Champions League.

ADVERTISEMENT