Sport

Balthazar Pierret, record istoric după retrogradarea cu Dinamo! Ce alți jucători ai ”câinilor” au bifat momente negre în acest sezon

Balthazar Pierret a fost unul dintre puținii jucători de la Dinamo care au arătat câte ceva în acest sezon, însă retrogradarea nu a putut fi evitată și francezul a stabilit un record greu de crezut.
30.05.2022 | 22:48
Balthazar Pierret record istoric dupa retrogradarea cu Dinamo Ce alti jucatori ai cainilor au bifat momente negre in acest sezon
Balthazar Pierret a fost unul dintre puținii jucători de la Dinamo care au arătat câte ceva în acest sezon, însă retrogradarea nu a putut fi evitată și francezul a stabilit un record greu de crezut. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Câinii” au ajuns pentru prima dată în istoria de 74 de ani în Liga 2 după barajul cu Universitatea Cluj în care nu au reușit să întoarcă eșecul suferit pe terenul ”șepcilor roșii”.

Retrogradarea cu Dinamo i-a adus un record ireal lui Balthazar Pierret

Este un sezon negru pentru toată suflarea lui Dinamo, însă această retrogradare înseamnă un record absolut halucinant pentru mijlocașul Balthazar Pierret, jucător adus în Ștefan cel Mare la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Francezul a înregistrat o premieră cu adevărat de necrezut, el retrogradând în acest sezon cu toate cele trei echipe pentru care a jucat. Pe lângă Dinamo, jucătorul a mai evoluat în prima parte a stagiunii pentru Boulogne și Boulogne II.

Pierret a jucat în toamnă în 10 partide pentru Boulogne, în liga a treia franceză, dar la finalul sezonului aceasta a retrogradat în Liga 4. Mijlocașul a prins și patru partide la satelitul echipei franceze, care cu o etapă înainte de încheierea stagiunii nu mai are șanse să se salveze și va pica în liga a șasea.

ADVERTISEMENT

Alți jucători cu mai multe retrogradări la activ

Însă, fotbalistul francez nu este singurul de care s-au ținut ghinioanele în acest sezon. Gabriel Moura, Răzvan Grădinaru, Vlad Morar și Christian Irobiso au ajuns la Dinamo de la Gaz Metan Mediaș și se poate spune că și-au trecut și ei în ”palmares” două retrogradări într-un an.

În aceeași situație se află și atacantul Desire Segbe Azankpo din Benin. Acesta are de acum în CV retrogradare în același sezon cu Dinamo și Dunkerque, formație căzută în liga a treia franceză.

ADVERTISEMENT

Și Răzvan Patriche are aceeași tinichea de coadă, el fiind adus la începutul anului de la Academica Clinceni, formație retrogradată direct din Casa Pariurilor Liga 1. De remarcat este faptul că fundașul a nu a reușit salvarea cu nicio formație pentru care a jucat în primul eșalon: Sportul Studențesc, Clinceni și Dinamo.

Motivele dezastrului de la Dinamo

Urmările retrogradării încep să se simtă la Dinamo. FANATIK a aflat că mai mulți jucători importanți au o clauză secretă, conform căreia pot pleca gratis în cazul în care echipa cade în Liga 2. Iar clubul pierde jucători de 4.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

FANATIK a analizat la cald situația pentru care Dinamo a ajuns pentru prima dată în istoria de 74 de ani în Liga 2. Sunt 5 motive pentru dezastrul ”câinilor”, iar majoritatea acestor vin din interiorul clubului.

ADVERTISEMENT