Fotbal international

Băluță, primul gol oficial în Cehia! Slavia Praga, victorie categorică în campionat. Video

28.07.2018 | 22:25
Baluta primul gol oficial in Cehia Slavia Praga victorie categorica in campionat Video

Fostul atacant al echipei Universitatea Craiova, Alexandru Băluță, a marcat primul gol oficial de la transferul în Cehia. Internaționalul român a stabilit scorul final al partidei Slavia Praga – MFK Karvina 4-0, din etapa a a doua.

Alexandru Băluță a început întâlnirea de pe teren propriu pe banca de rezerve, dar a fost introdus de antrnorul Jindich Trpisovsky în minutul 74, în locul lui Jaromir Zmrhal, la scorul de 3-0. Acesta a fost al doilea meci oficial al fostului oltean la Slavia Praga, după ce a jucat cinci minute și în prima rundă.

Băluță, primul gol oficial în Cehia la doar șapte minute după ce a intrat

La doar șapte minute după ce a intrat pe teren, Alexandru Băluță a reușit să marcheze primul gol oficial în Cehia. Atacantul a primit o pasă în adâncime de Stanislav Tecl și a stabilit scorul final cu un șut plasat pe lângă portar de la 7 metri lateral dreapta.

În urma acestei victorii, Slavia Praga a urcat pe primul loc în clasament, cu șase puncte, la fel ca și FC Zlin, dar cu golaveraj superior. Formația lui Alexandru Băluță are un golaveraj de invidiat după două etape disputate în Cehia: 7-0.

Slavia Praga a plătit în această vară trei milioane de euro pentru transferul lui Alexandru Băluță de la Universitatea Craiova. Suma este cea mai mare plătită vreodată de gruparea cehă pentru aducerea unui fotbalist.

Atacantul Alexandru Băluță a marcat primul gol oficial în Cehia, ân partida Slavia Praga - MFK Karvina 4-0
Atacantul Alexandru Băluță a marcat primul gol oficial în Cehia, ân partida Slavia Praga – MFK Karvina 4-0

Alexandru Băluță a făcut un meci senzațional la debutul pentru Slavia Praga, în meciul câștigat cu scorul de 9-1 împotriva celor de la Chotebori. Băluță a fost căpitanul echipei și a reușit să marcheze un gol.

Apoi, olteanul a fost cel mai bun om al meciului pentru Slavia Praga, în victoria obţinută de formaţia lui împotriva echipei Mezokovesd, formaţie din prima ligă a Ungariei. Băluță a marcat un gol și a dat o pasă decisivă.

El a jucat 4 ani la Universitatea Craiova, timp în care a adunat 140 de meciuri şi a reuşit să înscrie de 28 de ori. Băluță a cucerit în stagiunea precedent Cupa României, alături de formaţia olteană. Jucătorul de 24 de ani a semnat un contract valabil pentru următoarele trei sezoane cu Slavia Praga, iar Băluţă va primi un salariu de 400.000 de euro pe an.

Tags: