News

Banane retrase de la vânzare din cauza cantităților mari de pesticide. Din ce țară au fost aduse fructele

Motiv de îngrijorare pentru români. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a retras de la vânzare un lot de banane.
02.04.2022 | 17:33
Banane retrase de la vanzare din cauza cantitatilor mari de pesticide Din ce tara au fost aduse fructele
ADVERTISEMENT

Un lot de banane a fost retras de la vânzare de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) din cauza cantităților mari de pesticide.

Un lot de banane a fost interzis la vânzare din cauza cantităților mari de pesticide. Fructele proveneau din Ecuador

Ca urmare a depăşirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (CLORPIRIFOS), Yellow Fresh Fruits SRL a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a unui lot de banane, conform anunţului postat site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare.

ADVERTISEMENT

Lotul provine din Ecuador. Produsele au fost comercializate în perioada: 18.03.2022 – 29.03.2022.

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor le recomandă persoanelor care deţin produse din acest lot, comercializate în perioada 18.03.2022 – 29.03.2022, să nu le consume.

În cât timp pot fi returnate la furnizori bananele retrase de ANSVSA

Dacă te afli printre cei ghinioniști care au achiziționat aceste fructe, trebuie să știi că ai două opțiuni clare.

ADVERTISEMENT

Produsele ar trebui distruse sau returnate la furnizorii: Premium Fresh Fruits SRL, Mandy MAB TRADE SRL, Tim Rodinat, Avocadim Kft, Citronex I Sp. z o.o. până pe data de 14.04.2022, urmând să le fie restituită contravaloarea lor în baza bonului fiscal.

Control ANPC: 17 magazine alimentare au fost închise temporar, în toată țara

În urmă cu o săptămână, după un control al comisarilor Protecției Consumatorului, 17 magazine alimentare au fost închise temporar. Magazinele aparțin unor lanțuri mari de supermarketuri.

ADVERTISEMENT

Inspectorii ANPC au găsit mai multe produse expirate la raft, produse congelate, care aveau o culoare nepotrivită sau fructe cu urme de mucegai. Totodată, în vitrinele frigorifice din aceste magazine nu existau resturi alimentare, vitrinele și zonele unde era preparată mâncarea nu erau curățate corespunzător.