News

Bancă fraudată de două rețele de interlopi. Poliția a făcut 45 de percheziții și cercetează 56 de persoane

12.08.2020 | 11:49
Banca fraudata de doua retele de interlopi Politia a facut 45 de perchezitii si cerceteaza 56 de persoane
ADVERTISEMENT

Poliția a făcut, miercuri, 45 de percheziții în București și șase județe, la domiciliul unor persoane care ar fi fraudat o bancă prin înșelăciune, fals și uz de fals, paguba fiind estimată la 2.000.000 de lei. Liderul uneia dintre cele două grupări infracționale ar fi un interlop poreclit Bebe Englezul, potrivit unor surse judiciare citate de Ziare.com.

Nu mai  puțin de 56 de persoane sunt cercetate în două dosare penale deschise pentru înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

ADVERTISEMENT

Învinuiții sunt suspectați că au obținut credite de nevoi personale de la o bancă din București, fără să fi îndeplinit condițiile de creditare și care s-au folosit de documente falsificate pentru a obține banii.

Banca a acordat credite în baza unor documente falsificate

La data de 12 august 2020, poliţiştii Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi D.G.P.M.B. – Poliţia Sectorului 2 – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 45 de percheziţii domiciliare. Activităţile se desfăşoară în Bucureşti şi în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa, Ilfov, Mureş şi Teleorman, în două dosare penale aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti”, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au dus persoanele suspectate la audieri, urmând ca procurorii să decidă  eventualele rețineri pentru 24 de ore sau propuneri de arestare preventivă pe o perioadă de 30  de zile.

Din cercetări a reieşit că solicitanţii creditelor ar fi facut parte din două filiere infracţionale, ce ar fi furnizat documentele falsificate, coordonat şi sprijinit demersurile la unitatea bancară şi şi-ar fi însuşit mare parte din sumele de bani obţinute. În cele două dosare penale, sunt cercetate 56 de persoane pentru un prejudiciu cauzat de aproximativ două milioane de lei”, a mai precizat poliția.

ADVERTISEMENT

Acţiunea s-a desfășurat cu sprijinul I.G.P.R. – Serviciul pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor D.G.P.M.B. şi inspectoratelor de poliţie judeţene Călăraşi, Ialomiţa, Mureş şi Teleorman.

Tags: