BNR a majorat din nou dobânda cheie! Dobânzile la credite vor creşte!

Filon Stan   
in Stirea zilei
07/02/2018, 14:39
BNR a majorat din nou dobânda cheie! Dobânzile la credite vor creşte!

Banca Naţională a României vine cu o surpriză neplăcută pentru români! Instituţia a majorat, miercuri, pentru a doua lună consecutiv, dobânda de politică monetară. Astfel, dobânzile la credite vor creşte din nou!

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,25 la sută pe an de la 2,00 la sută pe an începând cu data de 8 februarie 2018.

Banca Naţională a României a majorat iar dobânda cheie

De asemenea, s-a decis şi majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,25 la sută pe an de la 1,00 la sută pe an, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,25 la sută pe an de la 3,00 la sută pe an începând cu data de 8 februarie 2018;

Banca centrală apelează la creşterea dobânzii de politică monetară atunci când vrea să ţină inflaţia sub control. Măsura produce însă efecte atât pentru populaţie, cât şi pentru firme, pentru că, de obicei, urcă dobânzile creditelor în moneda naţională.

Ştirea MOMENTULUI

Gigi, impresionat: “Dacă avea 1,80 metri și 21 de ani, dădeam 10 milioane”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.