Banca Transilvania, anunț pentru milioane de români. Toți cei care au card trebuie să fie atenți, există riscul să rămână fără bani. Instituția vine cu un advertisment pentru a elimina potențialele pagube ce pot apărea.
Banca Transilvania, semnal de alarmă pentru clienții români. Cei care dețin un card trebuie să fie cu ochii în patru la finanțe, pentru că există posibilitatea să fie victimele unor escroci care lucrează în mediul virtual.
Compania le cere oamenilor să fie precauți și atenți la mesajele pe care le primesc și care le solicită informații personale. Printre acestea se numără datele cardului, care pot fi folosite de hackeri pentru a fura banii.
În niciun caz IBAN-ul nu trebuie furnizat celor care trimit SMS-uri sau sună. În plus, banca îi îndeamnă pe clienți să nu ofere niciodată numărul cardului si codurile primite prin SMS pentru că în felul acesta permit retrageri neautorizate din cont.
Totodată, clienții de la Banca Transilvania trebuie să fie atenți și la mesajele prin care sunt anunțați că au câștigat un premiu, însă pentru a-l primi trebuie să plătească o sumă mică pentru livrare. Din păcate, aceasta este o capcană!
Instituția financiară îi îndeamnă pe oameni să fie vigilenți când vine vorba de înșelătoriile menite să obțină datele bancare. Numărul cardului, data expirării, numărul de card și codul de securitate (CVV2) nu se divulgă nimănui, indiferent că este vorba de SMS, apeluri, link-uri sau mail-uri.
Datele personale se introduc doar pe site-uri de încredere, nicidecum pe link-uri care pot veni de la hackeri. Mai mult decât atât, Banca Transilvania spune că nu luăm în calcul ofertele de testare gratuită pe o perioadă limitată, care se pot transforma în abonamente plătite dacă nu sunt anulate la timp.
„Dacă primiţi un apel suspect în care vi se cer datele cardului, parole sau vi se solicită să instalaţi aplicaţii neoficiale, nu daţi curs cererilor ţi contactaţi-ne cât mai curand posibil”, transmit reprezentanții Banca Transilvania, notează romaniatv.net.
Instituția bancară nu este singura care se confruntă cu această situație neplăcută. Specialiștii din domeniul cibernetic spun că foarte multe companii sunt ținta hackerilor care încearcă să fure banii oamenilor cât mai ușor posibil.
Tentativele de fraudă sunt eliminate dacă clienții sunt responsabili pentru finanțele lor și mai ales, nu divulgă nimănui informații prețioase. E foarte important să se ia în calcul și felul în care este scris mesajul transmis pentru că de multe ori conține greșeli gramaticale.