News

Banca Transilvania, o nouă lovitură pentru ING, BCR, Raiffeisen și CEC Bank. Ce înțelegere a făcut cu BRD

Banca Transilvania a pregătit o nouă lovitură pentru competitorii săi: ING, BCR, CEC Bank și Raiffeisen. Înțelegerea pe care a făcut-o cu BRD.
29.05.2024 | 14:47
Banca Transilvania o noua lovitura pentru ING BCR Raiffeisen si CEC Bank Ce intelegere a facut cu BRD
Noul pas important pe care l-a făcut Banca Transilvania. Sursa foto: zf.ro
ADVERTISEMENT

Banca Transilvania a făcut un pas important. Este o lovitură pentru principalii competitori de pe piață: ING, BCR, CEC Bank sau Raiffeisen Bank. Ce acord a încheiat cu BRD? Totul are legătură cu pensiile românilor.

Acordul încheiat de Banca Transilvania cu BRD

Grupul Financiar al BT se laudă cu un demers cu efect benefic pentru clienții săi. Concret, prin Banca Transilvania și prin BT Investments a ajuns la un acord cu BRD pentru achiziția a BRD Pensii, care răspunde de administrarea fondurilor de pensii private obligatorii și de cele facultative.

ADVERTISEMENT

Procesul de achiziție este unul îndelungat. Finalizarea tranzacției este așteptată să aibă loc anul viitor, mai exact în primul semestru al anului 2025. Până atunci se calculează atent toate detaliile necesare.

”Grupul Financiar BT, prin Banca Transilvania şi BT Investments, a ajuns la un acord cu BRD – Groupe Société Générale şi Société Générale Assurances pentru achiziţia BRD Pensii (BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), companie cu activitate în România, în domeniul pensiilor private obligatorii (Pilonul II) şi al celor facultative (Pilonul III)”, transmite BT într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Fondul privat de pensii, ales de milioane de români

Achiziția trebuie aprobată de reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Peste 560.000 de persoane contribuie la fondul de pensii care se află sub administrarea BRD Pensii.  Acest sistem se ocupă de fondul din Pilonul II și de fondul din Pilonul III.  

Sistemul de pensii private din țară dispune de active totale care depășesc 131 miliarde de lei, iar raportat la PIB-ul național sistemul reprezintă 8, 48% din PIB-ul anual. Peste 8, 8 milioane de români au optat până acum pentru fondurile private de pensii.

ADVERTISEMENT

 ”Achiziţia este un pas strategic al Grupului Financiar Banca Transilvania, prin care dezvoltăm fondurile de pensii facultative – Pilon III, existente deja în oferta noastră, şi ajungem pe o piaţă nouă, fondurile de pensii administrate privat – Pilon II, creând sinergii între companiile Grupului Banca Transilvania.

ADVERTISEMENT

După depozitele bancare, pensiile private sunt al doilea cel mai important activ financiar al populaţiei, o acumulare istorică de capital pentru România. De aceea sistemul de pensii private reprezintă o sursă stabilă de capital care contribuie la finanţarea statului, dar şi a mediului privat, având o perspectivă investiţională pe termen lung.

Credem că, prin capabilităţile noastre, putem să contribuim accelerat la dezvoltarea acestui pilon fundamental al economiei noastre, oferind clienţilor o gamă diversificată de produse de economisire”, a precizat Omer Tetik, director general al BT.

Tags: