News

Banchet de absolvire cu final tragic. Un elev de 14 ani a făcut stop cardiac sub ochii tatălui său

Un elev de 14 ani din Suceava a murit după ce i s-a făcut rău la banchetul de absolvire a clasei a VIII-a. Resuscitat și dus la spital, copilul s-a stins câteva ore mai târziu.
18.06.2022 | 14:34
Banchet de absolvire cu final tragic Un elev de 14 ani a facut stop cardiac sub ochii tatalui sau
Băiatul a decedat în cursul nopții Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Tragedia s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce elevii unei clasa a VIII-a de la Școala numărul 9 din Suceava participau la petrecerea de banchet de după absolvire.

Banchet de absolvire cu final tragic

Potrivit publicației locale Monitorul de Suceava, în timp ce copiii dansau, unui băiat în vârstă de 14 ani i s-a făcut rău.

ADVERTISEMENT

Elevul s-a dus la o masă, unde s-a așezat pe un scaun și s-a sprijinit cu capul pe masă. Tatăl său, profesor în cadrul școlii, a constatat în scurt timp că băiatul este inert.

A fost chemat de urgență un echipaj medical.

Personalul de la Serviciul de Ambulanță Suceava a constatat că băiatul este în stop cardio-respirator, a fost resuscitat și transportat la Spitalul de Urgență Suceava în viață, cu puls.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pe parcursul nopții, băiatul a trecut prin mai multe episoade de fibrilație ventriculară și a decedat, în jurul orei 4.30 dimineață în secția de Terapie Intensivă.

Din primele informații făcute publice de polițiști, băiatul avea probleme de sănătate anterioare cunoscute (mai multe afecțiuni asociate, printre care o formă gravă de epilepsie) și era însoțit la petrecere de părinți.

ADVERTISEMENT

Conform procedurilor, poliția a deschis un dosar penal de moarte suspectă și a dispus efectuarea necropsiei, pentru stabilirea cauzei decesului.

Medicii de la UPU au prelevat probe de sânge și polițiștii au deschis o anchetă pentru a se stabili din ce cauză s-a oprit inima băiatului și dacă a consumat substante toxice.

ADVERTISEMENT

Colegii băiatului, citați de Antena 3, spun că acesta nu ar fi consumat alcool, dar a dansat toată noaptea.

Reeditare a tragediei din Alexandria

În urmă cu patru ani, un elev de la o școală din Alexandria, județul Teleorman murea subit în timpul banchetului de absolvire a clasei a VIII-a.

Băiatul ar fi acuzat în ultima vreme dureri în jurul toracelui, dar medicii au dat asigurări părinţilor că sunt afecţiuni normale creşterii.

Băiatul de 14 ani a fost găsit în stop-cardiorespirator. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă manevrele lor s-au dovedit a fi zadarnice.

ADVERTISEMENT