Băncile au făcut 150 de sesizări pe legea dării în plată la CCR

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
24/08/2016, 00:01
Băncile au făcut 150 de sesizări pe legea dării în plată la CCR

Patru mii de români încearcă să scape de datorii şi îşi dau casele înapoi băncilor. Pentru mulţi dintre ei va fi, însă, un proces complicat, de lungă durată: băncile contestă prevederile legii dării în plată la Curtea Constituţională. Judecătorii CCR vor dezbate, luna viitoare, peste 150 de excepţii de neconstituţionalitate ridicate de bănci.

Instanţele din toată ţara au admis cererile băncilor de a merge cu legea dării în plată la Curtea Constituţională.

Gheorghe Piperea, avocat: „În două dosare în care eu reprezint consumatorii s-au ridicat excepţii de neconstituţionalitate. Cele mai multe astfel de excepţii atacă întreaga lege. Dacă o astfel de lege intervine în contract, o face pentru că îi permit Constituţia şi legislaţia protecţiei consumatorului.”

Mugur Isarescu: „La capitolul notificări de dare în plată avem total notificări 3907, dintre care contestate de bănci 2634, adică 67,4% dintre notificări sunt contestate.”

Sursa: Digi24.ro

Ştirea MOMENTULUI

Cinci ani de la dispariția lui Costică Ștefănescu! Interviu tulburător cu văduva fostului mare internațional!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×