Life

Bancnota din România care costă aproape cât o Dacia Duster nouă. Dacă o ai în casă, ai șansa să te îmbogățești peste noapte

Bancnota din România care costă aproape cât o Dacia Duster Nouă. Ai șansa să te îmbogățești foarte rapid dacă o ai în casă.
12.05.2024 | 10:02
Bancnota din Romania care costa aproape cat o Dacia Duster noua Daca o ai in casa ai sansa sa te imbogatesti peste noapte
O bancnotă din România costă aproape cât o Dacia Duster nouă. Sursa foto: Pixabay, iDevice.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bancnota din România care costă aproape cât o Dacia Duster nouă. Prețul este unul pe care puțini și-l pot permite. Cei care o au în casă, se pot îmbogăți foarte repede.

Bancnota din România care costă aproape cât o Dacia Duster nouă. Prețul e uriaș

Mulți români au în colecția lor diferite bancnote, unele fiind destul de vechi și valoroase, în același timp. Din acest motiv, și prețurile cu care acestea se vând sunt destul de mari.

ADVERTISEMENT

Bancnotele se vând pe platformele de specialitate, iar prețurile sunt diferite în funcție de cel care le vinde. Una dintre cele mai vândute este bancnota cu Eclipsa de Soare din 1999, care poate fi cumpărată chiar și cu 2.000 de lei sau mai mult, dar și cu mai puțin de 1.000 de lei.

Un alt exemplu este bancnota de 10 lei din anul 1966, care costă cât o mașină achiziționată la mâna a doua. Un român a scos-o la vânzare cu 9.000 de lei.

ADVERTISEMENT

De curând, un român a postat pe OLX un anunț prin care a menționat că vinde o bancnotă de 5.000 de lei din 1998, seria 002D. Prețul cu care se vinde este aproximativ același cu o Dacia Duster.

Mai exact, cel care vrea să cumpere bancnota trebuie să dea suma de 17 000 de euro. Prin comparație, o Dacia Duster nouă costă 17.400 de euro, potrivit site-ului finantare.dacia.ro.

ADVERTISEMENT

În anunțul pentru bancnota de 5.000 de lei, proprietarul a spus că aceasta se află într-o stare foarte bună. “Vând bancnotă veche 5000 de lei, Lucian Blaga din anul 1998. În stare foarte bună”, a precizat acesta pe OLX.

De asemenea, proprietarul a mai specificat că prețul este unul negociabil. Cu toate acestea, prețul rămâne unul uriaș, astfel că nu multe persoane își permit să achiziționeze un astfel de obiect de colecție.

ADVERTISEMENT
Bancnota 17.000 euro
Bancnota de 5.000 de lei se vinde la un preț uriaș. Sursa foto: OLX/Colaj Fanatik

Prețuri mari pentru bancnotele și monedele vechi

Faptul că bancnotele sau monedele vechi se vând la prețuri uriașe nu este un lucru nou. Cei care sunt pasionați de a colecționa astfel de obiecte și vor să completeze cu altele sunt dispuși să scoată sume mari din buzunare.

Nu doar bancnotele vechi, însă, au prețuri mari. Cea cu Ecaterina Teodoroiu, pusă în circulație la finalul lui 2021, se vinde pe platformele de specialitate cu 2.500 de lei. Prețul acesta este, însă, pentru un set de 100 de bancnote.

Un alt exemplu este moneda de 500 de lei din 1999. Pentru aceasta, prețul cerut de un român a fost de 1.800 de lei. Proprietarul a menționat că starea monedei este una foarte bună și că o poate trimite oriunde în țară.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Vestea momentului despre WhatsApp. Ce se întâmplă de la 1 iunie
Vestea momentului despre WhatsApp. Ce se întâmplă de la 1 iunie
Este ştirea momentului. Ce s-a întâmplat la azil cu Irinel Columbeanu
Este ştirea momentului. Ce s-a întâmplat la azil cu Irinel Columbeanu
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil