Bancnota din România care costă cât o garsonieră. Vânzătorul spune că e ”neatinsă cu mâna” și că e o adevărată comoară. Cel care a postat anunțul pe site-urile de specialitate speră să găsească un cumpărător.
Bancnota românească, echivalentă cu prețul unei garsoniere. Nu a fost atinsă cu mâna și este la mare căutare în ziua de azi. O persoană din localitatea Domnești, județul Ilfov, are la vânzare un tezaur important.
Vânzătorul a postat pe OLX 5 bancnote care au valoarea de 100 de lei. Acestea marchează centenarul și sunt serii consecutive, 100A0002527 – 100A0002531. Sunt protejate în folie și țiplă de protecție, exact așa cum au fost achiziționate de la BNR.
De asemenea, susține că sunt ”neatinse cu mâna” și mai menționează că sunt însoțite de pliant, plic și factură de achiziție. Totodată, mai atrage atenția asupra faptului că se vând doar la set, așadar cei interesați trebuie să se pregătească cu bani.
Pentru aceste bancnote doritorii trebuie să scoată din buzunar suma de 5.000 de euro. La acești bani românii pot cumpăra o garsonieră amplasată în orașul Lupeni din județul Hunedoara, potrivit gandul.ro.
Bancnota de 100 de lei se recunoaște extrem de ușor. Aceasta are pe avers în dreapta portretele regelui Ferdinand I și al reginei Maria. De asemenea, dedesubt, pe două rânduri, sunt scrise numele acestora și anii de viață.
Mai exact, BNR a tipărit REGELE FERDINAND I 1865-1927 şi REGINA MARIA 1875-1938. Mai mult decât atât, în zona centrală, apare și o imagine de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din data de 1 Decembrie 1918.
Pe avers mai apar imprimate stema României, în stânga sus, denumirea băncii centrale „BANCA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI”, pe orizontală sus, iar sub apare medalionul cu sigla BNR. Mai jos, scrie anii „1918-2018”.
În aceeași notă, vânzătorul de la OLX spune că valoarea nominală este înscrisă de patru ori, după cum urmează: în stânga jos, pe orizontală, în cifre „100”; în partea centrală jos, în litere, pe două rânduri „LEI UNA SUTĂ”.
Totodată, în dreapta jos, pe verticală, în litere „UNA SUTĂ LEI” şi în dreapta sus, pe verticală, în cifre „100”. Semnăturile guvernatorului şi casierului central sunt imprimate în partea centrală, deasupra valorii nominale în litere.
În aceeași notă, pe reversul bancnotei sunt ilustrate intrarea în București a alaiului regal la l Decembrie 1918, precum și un fragment din buzduganul regelui Ferdinand I, respectiv patru femei în costume populare specifice fiecărei provincii româneşti unite: Basarabia, România, Ţara Ardealului şi Bucovina.